usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mekanik titreşimler
Merhaba arkadaşlar. Şu Titreşik Mekanikler dersinden HİÇBİR ŞEY anlamadım. Tamamen harflerle matematik oyunu yapıp duruyoruz. ilk haftadan beri formül üretip duruyoruz. Sınava Formül kitapçığıyla falan mı gireceğiz, gerçek hayatta ne işimize yarıyacak bu titreşik mekanikler dersi? İlk haftadan beri hocamız tabletten ilerletiyor sayfaları, bizler yazıyoruz slayttan bakıp.

Dersi en asgari notla geçmem için önerdiğiniz çalışma şekli var mıdır, önerilere açığım.


gönderen: Physical Graffiti - 03/04/2019 - 04:42
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
moccaco
(03/04/2019 - 05:12)
Çok formül gibi gözükse de kağıda taşıdığın zaman neredeyse çok az formülü var.Sadece x(t) denklemleri uzun.Bu dersin amacı makinede oluşması mümkün olan rezonans durumunu önceden kestirmek ve gerekli önlemler almak,CAE yazılımlarındaki verileri doğru şekilde analiz etmeye yardımcı olmak ve durumu doğru şekilde yorumlamayı sağlamak.
Şu an sanırım eylemsizlik kuvvetleriyle hareket denklemi çıkartıyorsunuz.İlk vizeden sonra lagrange denklemlerini öğrendiğinde ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın.
Ben derste çözülen soruları çözdüm sadece ekstra bir şey yapmadım.Verilen ödev yüzünden ortalamam düştü hatta.
Physical Graffiti
(03/04/2019 - 09:47)
cevap için teşekkür ederim. Tam bir bela gibi duruyor but Titreşik ders
moccaco
(03/04/2019 - 16:43)
Ben de böyle düşünmüştüm ama dediğim gibi ortalamamı ödevler düşürdü.Dersleri takip etmeye çalış.
ne gerek var ki
(04/04/2019 - 06:47)
Tüm sorularda öncelikle hareketin tipini belirlemen lazım (sönümlü zorlanmış, sönümsüz serbest vs). Daha sonra serbestlik derecesini de belirleyip kuvvetlerin yönünü doğru çıkarıp (yay kuvveti, eylemsizlik kuvveti, varsa sönüm kuvveti) hareketin diferansiyel denklemini yazman lazım. Buraya kadar doğru yaparsan soruyu çözdün demektir. Geriye kalan o bahsettiğin formüllerde değerleri yerine koymak sadece. O kadar çok formül olmasının sebebi her hareket tipinin hareket denklemlerinin farklı olması. Diğer formüller (doğal frekans, sönüm oranı vs) zaten karışık değil ve ezberleniyor bir süre sonra.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.