usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ytu de makine muh. olmak pismanlik midir?
bu kadar zor dersleri veriyoruz,ya okul bitince sizce degecek mi bu emege soruyorum arkadaslar?


gönderen: AZARGA - 13/12/2013 - 10:10
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
cyclone
(13/12/2013 - 10:15)
daha 2. sınıftayım ama bunaldım sadece bana mı zor geliyor anlamıyorum 2 vize 1 final olması derslerin zorluğu . umarım değer kendimi hiç bu kadar yıpranmış üzgün hissetmemiştim
cntr
(13/12/2013 - 10:26)
Çıkınca kralız be olum. dolgun maaş + sulu yemek +yol harçlığı + sigorta + itibar falan filan . Piyasaya hakimiz biz
oplusa
(13/12/2013 - 10:47)
moral bozmak gibi olmasın ama bizim okul o kadar da zor değil be
n\a
(13/12/2013 - 11:02)
ben de aynısını diyecektim ben bu kadar kolay bölüm var mıdır bilmiyorum gerçekten her sınava sadece 4-5 saat çalış yüksek notla 2-3 çalış düşük notla geçersin bence sadece 1-2 ders zor ama yinede kişiden kişiye değişir tabi

attis
(13/12/2013 - 11:29)
gençler, amacınız sadece mezun olup diploma alıp mühendis sıfatına erişmek ise; hiç İstanbul´un kahrını çilesini çekmekle uğraşmayın, gidin anadolunun temiz mis küçük şehirlerinden birinde okuyun, emin olun oralar yıldızdan daha kolay . . .

ama derdiniz bilgili, nitelikli, iş bitirici bir mühendis olmak ise; emin olun yıldız bu konuda gidebileceğiniz en iyi üniversitelerden biridir (türkiye için) . . .

elbette sorunlar var, eksikler çok, kalabalık fazla, teknolojik alt yapı yetersiz ama bunların hiç biri sizin nitelikli bir mühendis olmanızın önünde engel değil . . .

biz de aynı yollardan geçtik, aynı sorunlarla boğuştuk, aynı çileleri çektik ama nedendir bilinmez bu kadar isyankar değildik, çok değil 2 sene öncesinden bahsediyorum . . .

piyasada çok mezun var, maaşlar düşük, çalışma şartları ağır ama nitelikli insan konusunda da ciddi ihtiyaç var piyasada, haliyle az da olsa farkınızı belli edebildiğiniz ölçüde aldığınız eğitimin de harcadığınız emeğin de karşılığını kat be kat alabilirsiniz . . .

rahat olun . . .




muhsinbey
(13/12/2013 - 11:46)
´´elbette sorunlar var, eksikler çok, kalabalık fazla, teknolojik alt yapı yetersiz ama bunların hiç biri sizin nitelikli bir mühendis olmanızın önünde engel değil . . .´´

bunlar nasıl engel değil allah aşkına ya? nitelikli mühendisin bana tanımını yapsana.Bir okul bu saydığın eksiklerle nasıl nitelikli mühendis yetiştirebilir?

evet nitelikli mühendis olmak önemli ama ytü´ de kesinlikle okul size nitelik kazandırmıyor , kazandıramıyor.Sebepleri de çok güzel özetlemişsin. Kendi kendinize ne yaparsanız o.Yani nitelikleri kendiniz edinmek zorundasınız. Eee şimdi anadoludaki okullardan farkın ne? orda da kendin uğraşarak kendini geliştirebilirsin.

koslatesla
(13/12/2013 - 12:00)
attis ne diyorsa tersini yapın
Manu del Moral
(13/12/2013 - 12:43)
şu kolay diyenler koşullu derslerle ve %30 ing kredi zorunluluğu gibi şeylerle uğraşmıyorlar galiba. 2011 ve sonrası için zorlaştı sizin döneminizde kolaymış demek ki.
bejavu
(13/12/2013 - 13:05)
Bro bize de babadan kalsa bişeyler bize de kolay gelirdi mesela bu da başka bi bakış açısı bence
ronndella
(13/12/2013 - 13:09)
Ben de pişmanlık yaşıyorum ama bunun yarısı bile okulumla alakalı değil.Yıldız´a gelen adam bile her gününü gelecek kaygısıyla geçiriyosa geriye kalan binlerce öğrencinin ne halt ediceğini , mesleğin de ülkenin de artık çivisinin çıktığını düşünerek kahroluyorum.



attis
(13/12/2013 - 13:26)
"bunlar nasıl engel değil allah aşkına ya? nitelikli mühendisin bana tanımını yapsana.Bir okul bu saydığın eksiklerle nasıl nitelikli mühendis yetiştirebilir?"

kaç tane anadolu üniversitesinde;

Prof. M.Emin YURCİ - Prof. Dr. Hüseyin SÖNMEZ - Prof. Dr Ayşegül AKDOĞAN EKER - Prof. Dr. Selahattin YUMURTACI

ayarında bir hoca kadrosu var? bir göster bana . . .

hoş ben imalat mezunu olduğum için sadece imalat hocalarından örnek verdim, yoksa biliyorum ki diğer dallarda da çok kaliteli akademisyenler var . . .

bu saydığım hocaların derslerinde kendi mesleki tecrübelerinden verdikleri örnekler bile, öğrenci için bir kazanım, mühendis adayı için ise katma değerdir, yoksa kitabı alıp okuyup ezberlemekle bitmiyor iş . . .

yeni nesil niye böyle hiç anlamam . . .
muhsinbey
(13/12/2013 - 14:52)
Hocaların kalitesiyle iş bitmiyor maalesef.
Önemli olan hocaların bilgi birikimini öğrencilere aktarabilmesi.Kaç tane derste hocayla düzgün bir ilişki kurabiliyoruz ki? 100 tane öğrenciyle hangi hoca verimli ders yapabilir?
Ayrıca saydığın hocalar saygıdeğer insanlar ancak okul onlardan ibaret değil sen de biliyorsun ki bir bu kadar da kalitesiz hoca var.

Yani ben demiyorum ki öğrenci de suç yok.Var tabiki.Bu okula giren herkes yapması gerekenleri anlayabilecek kapasitede.Yatarak nitelik kazanılamayacağını herkes bilir.Ancak okul konusunda bu kadar iyimser olmak bana anlamsız geliyor.Sonuçta öğrencinin de cesaretlenmesi, birşeyler başarbileceğini hissetmesi gerekir.Maalesef bu konuda okul oldukça noksan.
makuba
(13/12/2013 - 15:00)
Mezun olduğunda ne yapacağına karar verip o kararın altını iyi kötü bir şekilde dolduranlar için emekler boşa gitmeyecek.
manas__
(13/12/2013 - 22:23)
onları kaliteli sanmaya devam et sen attis..muhsinbey çok iyi özetlemiş durumu.ayrıca prof olmak kaliteyi beraberinde getirmiyor.
mykk
(14/12/2013 - 00:47)
ya ben bi şey sorucam herkes kontenjanlardan sıkıntılıda bu okula herkes ilk sıralarda mı girdi ikinci öğretim olmasaydı yada 100 kişilik bi kontenjan olsaydı okulun %75 bi anadolu üniversitesinde olucaktı.
o zamanda bu kadar şımarıkça şikayetler içerisinde bulunabilecek miydik merak ediyorum?
bi de tercih yaparken okul kontenjanlarına bakmadınız mı tercih ederken de neyin ne olduğu açıkça belliydi
eğer az öğrenci çok öğretim görevlisi gibi bir kriteriniz varsa bakın istanbul üniversitesi 88 kişilik kontenjanı 40 a yakın öğretim görevlisi ile gayet iyi bir seçim
n\a
(14/12/2013 - 08:18)
mykk itü makine bile 100 kişiden fazla bence biizm bölüme 150-175 kişi ideal.ayrıca biizm okul istdaki en düşük puan değil ist üni de var hatırlatırım

o an kim kont. bakıyor kim birşey anlıyor ki üniversite görmemiş bir insan bunu anlamaz onu geçtim başka bölümde üniversite okuyan arkadaşlar bile bunu anlayamaz 600 kişi okumanın ne kadar iğrenç birşey olduğunu
leisure
(14/12/2013 - 09:45)
okula başladığımda attis çok aktift, şu an mezun, haliyle bir beklentim yok kendisinden ama az da olsa onun sayesinde imalat dalını seçtim, çünkü saydığı hocalardan bir tek selahattin hocayı tanımıyordum, diğerlerini çok seviyordum. fakat gördüm ki imalat pişmanlıkmış. diğer dallara göre daha az kişi var ancak ders işleyişleri kötü durumda. böyle değillerdi yahu ben 2. sınıftayken diyorum kendime ama hakikaten böyle değillerdi, derse gitmek, dinlemek zulüm. yurci hoca hele aboooov. 8 saat de uyusam 4 saat de uyusam, dersine gittiğim an battaniyeye sarılasım geliyor. 3 yıldır doğru düzgün gidemiyorum okula bu yüzden. imal hocaları donanımlı ama aktarma kısmı sıkıntılı. ah be attis, keşke gerçekte tanısaydım seni, soracak bir sürü sorum olurdu. neyse, kısaca okumak istiyorum lan, derse gitmek istiyorum, dinlemek istiyorum ama ezber ezber ezber. bunaldım. genel seçseydim keşke. kader utansın
sylarfb
(14/12/2013 - 11:01)
ytü makine okulun en kolay bölümlerinden biridir. 1. sınıfı saymazsak(ztn servis dersleri) 3 ve 4 te yatarak geçersiniz. Mezun olurkende abartmıyorum bölümün yüzde 50 sinden fazlası 3 üstü ortalama ile mezun olur. Ama mezun olunca ne olacak derseniz bu yaz mezun olan arkadaşlar istedikleri işi bulamadı.Çoğu askere gitti.Yani iş yok.
makuba
(14/12/2013 - 11:07)
Askerlik yapmamış adamı işe alıyorlar mı ki zaten?
sylarfb
(14/12/2013 - 11:24)
hoca referansı ile yada tanıdık yardımıyla giren var. Mesela geçen sene mezun olan arkadaşların çoğu aynı yaz işe girdi askerliğini yapmadan iyi yerlerde işe başladılar. Fakat bu yaz mezun olanlar benım çevremdekiler için konuşursak işe başlayan çok kişi yok hepsi askere gitti iş bulamadığı için ortalaması falanda iyi olan insanlar :)
gnta16
(14/12/2013 - 11:37)
Gençler kim ne derse desin biz teknik üniversitede okuyoruz ve bölüm zor çıkınca da değecek bir maaşla başlayacağız ilersi bize bağlı , üniversitenin bize getirisi işe girene kadar zaten, ev arkadaşım boğaziçinde okuyor bizden zor görmüyorlar sadece az kişi olmalarının bir getirisi var o kadar adamların teknik resim dersine bizim beğenmediğimiz ilyas istif giriyor yahu daha ne olsun
brhnhzl
(15/12/2013 - 22:57)
yahu su dersleri 3 saat calismakla gecersiniz, 5 saat calismakla gecersiniz demeyin gunahtir. ya da ben gerizekaliyim.
n\a
(16/12/2013 - 13:41)
YTÜ Makine Mühendisliği kadar balon bir bölüm görmedim. Kendini geliştir de falan da filan. Böyle diyerek sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Okul niye kendimizi geliştirmemizin teminatı olmuyor? Neden okul asgari şartların niteliğini yükseltmiyor? Neden Ytü´de okuyan herkes çok iyi ingilizce ve bilgisayar program bilgisiyle mezun olamıyor da kişilerin özel çabasına bırakılıyor bu? Oysa ODTÜ,ITU, BOĞAZİÇİ böyle mi? Adamlar YDS´den en kötü 70 alıyor. Sıradan Anadolu üniversitelerinde bile autocad ve solidworks zorunluyken biz de açılır açılmaz dolan ve günlerce artırım bekleyen kontenjanlarla uğraş dur. Sonra da kurstan kursa yırtınıyoruz. Yeni mezun birisi olarak söylüyorum, yeni başlayanlar veya vazgeçme lüksü olanlar yeniden hazırlanıp başka bölümler okumalarını tavsiye ederim. O kadar emek verip bitirdikten sonra 3 kuruşa çalışmak zorunda kalmak çok üzüyor insanı. Ayrıca hocaların adını yazarak okulu pohpohlayanlar da çok komik. Bu isimler ne vermişler okula kurumsallık ve eğitim kalitesi adına kendi egolarından başka? YTÜ PİŞMANLIKTIR!!!
n\a
(16/12/2013 - 23:13)
.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.