usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
2005´ten 2013´e bir arpa boyu
2005 yılında Ytü makine bölümünü kazandım. başarılı bir 4 yıldan sonra itü´de yüksek lisansımı yaptım. şimdi doktora için tekrar Ytü´ye geldim. Yazıktır bizlere, ytü 2005´ten 2013´e bir arpa boyu yol alınmamış. Ne hocası, ne yöneticisi, ne ders seçimi, ne hocaların davranışları, ne bölüm, ne enstitü. güya bilim adamı yapacaklar bizi. güvendiğimiz insanlara bak!


gönderen: erk666 - 18/09/2013 - 11:40
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
bradley
(18/09/2013 - 12:44)
itü ytü arasında fark var mı ?
varsa neler
sonsinifim
(18/09/2013 - 13:07)
erk666 böyle deme site sakinleri küser yoksa
erk666
(18/09/2013 - 13:24)
bradley itü ile ytü arasındaki kıyaslama yapmak için çok fazla parametre var. Bana göre itü makine lisans eğitimi daha iyi. yüksek lisans ve doktorada itü ytü´ye 100 basar.

sonsinifim bizim oraların bir sözü var: darılan darı ekmeği yesin.
Gear up
(18/09/2013 - 14:37)
ve böylece "ytü olarak itüden eksiğimiz yok" lafı bitmiştir artık.

erk hocamız ytüden mezun itüde master yapmış. bu çıkarımı yapabilecek kadar deneyime ve nesnelliğe sahip.

sonuç;
itüden oldukça geriyiz. "ileri" olabilen öğrenciler de kişisel başarıyla olur.

itü-ytü karşılaştırma konusu kapanmıştır.
emre d.
(18/09/2013 - 14:42)
ytü mezunu olup itüde yükseğe başlayan biri olarak yıldızın lisansını yine olsa itüye tercih ederim. yüksek lisansta ise ilk tercihim itü sonra ytü veya sakarya olurdu.
erk666
(18/09/2013 - 15:42)
Gear up ytü´yü başarılı kılan öğrencilerin kişisel başarısı kesinlikle! çok güzel bir cümle söyledin. Derslerinde sürünen ama kişisel başarıya ulaşmış pek çok arkadaşımız var.
erk666
(18/09/2013 - 15:44)
Ytü´nün lisansını bende tercih ederim her zaman. yata yata ve sınav sorularını alarak yüksek notla geçebileceğimiz bir bölüm varken, itü de ödev, proje yapmanın mantığı yok kesinlikle.
makuba
(18/09/2013 - 21:31)
peki bu kadar kötü bir yerde doktora yapmak amaçsızca değil mi yani çelişki değil mi? insan kendine bir şey katamayacak yapıda olduğuna inandığı bir yerde neden yıllarını çürütmek ister ?

demek ki siz de "güya bilim adamı" olmaya geldiniz ?
sonsinifim
(18/09/2013 - 21:54)
makuba biraz mantık adam geri gelmeden nasıl karar versin
makuba
(18/09/2013 - 22:00)
biraz mantık. neyse tartışmayacağım sizlerle
attis
(19/09/2013 - 08:33)
başlığı açan zat, kendi ikilemleri içerisinde boğulup kalmış, içindeki düğümleri çözebilmemiz için gelmiş egosunu okşatıyor, o halde okşayalım (kalp)

evvela delikanlı, doktora seviyesine gelmiş olman, eleştirilerindeki haklılık ve hakkaniyet payını arttırmıyor, seni kompetan kılmıyor ya da buram buram mantık kokutmuyor . . .

yıllardır bir şekilde "itü-ytü" kıyaslaması yapılmaya çalışılıyor, yeni tercih yapanlar "acaba doğru mu geldim?", 1.sınıftakiler "abiler ablalar yatay geçiş için ne yapmalı?", 2. ve 3.sınıflar "neyse olan oldu ama yine de merak ediyorum itü mü ytü mü?", son sınıflar "itü de nasıl yüksek yapılır?" konulu başlıklar açıyor, birileri de gelip "atına eşşek denmişcesine" yıldızı kötülemeye çalışıyor, itüyü övüyor, egosunu kaşıyor, totosunu sıvazlıyor ama aslında "bataklıkta çırpınır" misali eleştirdiği yerde yaşamak zorunda olmaya devam ediyor . . .

okul 2005-2013 arası bir arpa boyu yol kat edememiş olabilir ama gördük ki bazı mezunları da henüz "bıdı bıdı eleştirmek dışında" bir baltaya sap olamamış (mesleki durumunu bilemem, sosyolojik çözümleme yapıyorum, hadi iyisin), bir şeyleri değiştirmek uğruna çaba sarf etmemiş, zaten değişime hiç bir zaman inanmamış, itü´nün (ki arka planına bakıldığında haklı bir avantaj sayılmayacak) şaşasına aldanmış, gözü kapanmış, düşüncesi körelmiş, kendini "inandığı" değil "inandırıldığı" değerler uğruna bir rüzgara kaptırmış, sonra da başımıza kalmış . . .

seversin ya da sevmezsin, beğenirsin ya da beğenmezsin, kimse kimseyi zorlayamaz ama "Ytü´nün lisansını bende tercih ederim her zaman. yata yata ve sınav sorularını alarak yüksek notla geçebileceğimiz bir bölüm varken" diyerek en azından benim emeklerimi yok sayamazsın, bir başka arkadaşımın çabalarına ihanet edemezsin, hocalarının "bilimselliğini" sorgulayamazsın, kurtluğuna aldanıp her köyü köpeksiz sanma . . .

doktoranda başarılar . . .




sonsinifim
(19/09/2013 - 08:36)
adam kral çıplak demiş attis her zaman ki gibi elbiseyi sadece akıllılar görebilir diyor

iyice bunadı bu attis
erk666
(19/09/2013 - 09:59)
makuba:

Doktoraya başlamış insanlar belirli bir konuda idealleri olan ve o konuda teorik ve deneysel çalışma yapmayı amaç edinmiş insanlardır. Türkiye´de doktora yapmak için öncelikle öğrencinin konusunu belirlemesi ve bu konuda çalışan deneyimli bir hocası bulması lazım. Çok özel bir durum söz konusu olmadığı sürece, bunun dışındaki her şey teferruattır. Yani konun ve hocan belli ise hangi üniversitede doktora yapacağının bir önemi yoktur. Fakat üniversitelerin alımlarında Ales, yabancı dil ve ortalama ve mülakat kriter olarak önümüze sunulduğundan dolayı bunlara göre başvurular yapmaktayız. Lisans ve lisansüstü eğitimde öğrencinin çabası yüksek olduğundan, kendi "çabalarımızla" yıllarımızı çürütmeyip güya bilim adamı olmaya değil bilim adamı olmaya geldik. Ayrıca, özel sektörde lisansüstü eğitimin hem maddi(master ve doktora tazminatı) hem manevi katkısını da göz önünde bulundurursan, mühendise sağlayacağı faydalar hiç de çelişkili ve amaçsız gözükmüyor.


makuba
(19/09/2013 - 10:15)
Peki ideallerinizi bu okulda gerçekleştireceğinize inanıyor musunuz bu görüşlerin sahibi biri olarak ben onu soruyorum yani çelişkili olan bu. Hadi lisans için bilinçsizce össden puan aldık tercih yaptık geldik diyelim sonradan buranın iyi bir okul olmadığını yaşadık gördük onu anlarım. ama kötü olarak nitelendirilen bir yere doktora yapmak için gelmek çelişkidir. sırf maddi ve manevi çıkarlar gözetilerek geliniyorsa da bu tür eleştiriler getirmek ayrı bir çelişkidir.

Neyse sonuç olarak doktoranızda başarılar diliyorum.
erk666
(19/09/2013 - 10:24)
attis:

"okul 2005-2013 arası bir arpa boyu yol kat edememiş olabilir " demen çok anlamlı. Konuya ve başlığa çok yoğun bir şekilde hitap ediyor. Eleştirilerim sizlere mantıklı ve haklı olduğumu göstermez kesinlikle. Tam aksi mantıksız ve haksız olduğum yerleri bana uygun bir üslup ile söyle ki, bende üstüne bir şeyler koyayım.
Başlığı amacından saptırıp itü-ytü tartışması yaratmak yeni bir trend değil. Yıllardır itü-ytü ismini yan yana görenler tahrik olurlar.
Bizlerin öğrencileri aşağıladığımız söz konusu olamaz, ama üniversitenin idari ve akademik yanlarını eleştirmek benim en büyük hakkımdır. Örnek olarak, eğer ben okulun ilk günü derse geliyorsam ve idareciler dersin işleneceği sınıfı belirlememişse ben eleştiri yapmak zorundayım. O sorunu çözmek zorundayım. Çünkü zaman benim için önemlidir.
Ayrıca senin ya da benim mesleki ve akademik durumumu aşağılamak ve övmek de çok sağlıklı değil. Çünkü bilgi ve tecrübe, para ve imana benzer kimde olduğu belli olmaz.
erk666
(19/09/2013 - 10:28)
Evet kesinlikle inanıyorum. Ben sadece okulun idari ve akademik yanlarını eleştiriyorum. Okulun iyi olmaması senin kötü olduğunu göstermez. Bu ince ayrımı anladığını düşünüyorum. Maddi ve manevi çıkar gözetmenin nesi kötü anlamadım? sen mühendis olarak ayrıldığında para ve saygınlık kazanmak istemez miydin? İşinde uzmanlaşmış biri olmak istemez miydin?
makuba
(19/09/2013 - 10:47)
bkz: okuduğunu anlamamak.

başarılar tekrar erk666

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.