usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yedek subaylık sınavı kaldırılıyor.
Üniversite mezunlarının girdiği yedek subaylık sınavı, mayıs ayı itibariyle sona eriyor. Yedek subaylarda celp süresi de üçten dörde çıkarılıyor. Yeni uygulama askerlik sürelerinde değişiklik öngörmezken, artık ´sınav döneminde rapor alarak´ askerliğin ertelenmesi de mümkün olmayacak!


Genelkurmay Başkanlığı’nın olumlu görüş bildirmesi üzerine Milli Savunma Bakanlığı’nca (MSB) 2012 yılında belirlenen yedek subaylığa ilişkin düzenleme, 15 Mayıs 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. MSB Asker Alma Daire Başkanlığı’nca (ASAL) bir süre önce yapılan duyuruda, celp sürelerine ilişkin değişiklik ilan edilmişti. Daha önce Nisan, Ağustos ve Aralık dönemleri olmak üzere üç celpte yedek subay adayları askere alınıyordu. Bundan böyle celp dönemleri Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım olmak üzere dört dönem olarak uygulanacak.

Ağustos 2013 celp döneminden itibaren kısa dönem askerlik veya yedek subay olarak askerlik yapacak olanlar için test mülakat sınavlarına son verilecek. Seçme ve sınıflandırma işlemlerini ASAL yapacak.

http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikaldetayv3&articleid=1130076&categoryid=77



gönderen: attis - 18/04/2013 - 10:45
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
zxcv
(18/04/2013 - 13:08)
terör bitsinde zorunlu askerlik kalkar zaten
MonacoDoooM
(18/04/2013 - 20:40)
öle bi yazmışkı yedek subaylık kalkıo gibi olmuş....

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.