usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
galatasaray üniversitesi ayakta: rektör istifa
Galatasaray Üniversitesi, ODTÜ ’de yaşanan polis şiddetinin rektörlük tarafından desteklenmesinin ardından ayaklandı.

Rektör Ethem Tolga’yı protesto etmek için ‘Güvensizlik Oyu’ adı altında 134 öğretim görevlisi ve öğretim üyesinin imza topladığı eylemin ardından bugün de hocalar ve öğrenciler protesto gösterisi düzenledi.

Ortaköy’deki kampüste rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler ‘Rektör istifa’ ‘Her yer ODTÜ her yer direniş’ sloganları atarken, öğretim görevlileri de öğrencilere destek verdi.

Okuldaki eylemi görüntülemek isteyen basın mensupları da uzun süre kampüse alınmadı. Eylemci öğrenciler, kapıda bekleyen basın mensuplarının yanına giderek onlara bilgi verdi. Rektör´ün bir açıklama yapmasını da isteyen öğrenciler uzun süre rektörlük köşkü önünde slogan attı. Ancak Rektör´ün okulda olmadığı açıklandı. Öğrenciler, Rektör Ethem Tolga´nın ODTÜ´yü kınayan bildiriden imzasını çekene ya da çıkıp bir açıklama yapana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Yapılan açık oylamada, yarın aynı yerde eyleme devam kararı alındı.

Öte yandan, eylem sırasında üniversite kampüsünde internet bağlantısının da kesik olduğu gözlendi.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1113996&CategoryID=86


gönderen: civan1 - 26/12/2012 - 13:59
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
koektsch
(26/12/2012 - 14:20)
En doğal hakkım olarak şimdi ben de bu arkadaşları protesto etmek istiyorum. Nereyi yakmam lazım?
civan1
(26/12/2012 - 14:21)
:)
koektsch
(26/12/2012 - 14:47)
:)
muhsinbey
(26/12/2012 - 14:59)
Bir yeri yakmana gerek yok. Galatasaraylıların yaptığı gibi sende git GS Üni. önüne ´´kahrolsun GS ünililer yaşasın rektörler´´ diye bağır
koektsch
(26/12/2012 - 15:05)
Muhsin öyle mi dersin?

Yani pek anlamıyorum da bu işlerden;
birden herkes "odtülü" olunca, dedim herhalde doğru olan o şekilde yapmak. Bu kadar kişi yanılıyor olmamalı.
fallus
(26/12/2012 - 16:07)
koektsch çığır açmışsın
civan1
(26/12/2012 - 16:25)
fallus :)
koektsch
(26/12/2012 - 16:37)
@fallus

Daha değil abi, şu gençlere medeni olmayı öğretmek biraz daha vakit alacağa benziyor.
kronin
(26/12/2012 - 20:31)
Git bi dene istersen o şekilde bagirmayi tepki olarak seni yakarlar ama haberin olsun :-)

O değilde annemin yumurta yaparken dibini yakmasindan nefret ediyorum :-D

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.