usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
arkadaşlar okuldan alacağınızı alın ondan sonra arkanıza bakmadan kaçın gidin
ben geçen seneye kadar okulu çok sever idim ama son senem olduğundan herhalde (hatta bi dönem uzadı) okuldan bi soğuma geldi. bunun bi nedeni de staj yerinde gördüklerim olabilir. okul ve iş hayatı çok başka okuldan alacağınızı alın ondan sonra hızla uzaklaşın


gönderen: backgammon - 07/10/2011 - 23:11
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
ozdemiremre_7
(07/10/2011 - 23:38)
niye öyle dedin hocam tek bir olaya karşılık mı yoksa 4-5 yıllık birikimmi? Bazı konularda gerçekten özürlü bir üniversitemiz var
cp3
(07/10/2011 - 23:39)
biraz aç kardeş dışarısımı çok güzel yoksa okulmu kötü
lim10suyu
(07/10/2011 - 23:42)
okulda gördüklerinizin %99´u boşuna, o %1 lik kısmı almak için de okula çok fazla bel bağlamayın bir an önce iş hayatına atılıp tecrübe kazanın demeye çalışmış kanımca =)
colonial
(07/10/2011 - 23:46)
@ lim10suyu haklı hocalar da olayın farkında ama yapıcak bişey yok :(
backgammon
(07/10/2011 - 23:59)
dışarısı iyi veya okul kötü olayı değil

bugün mesela iş görüşmesine gittim adam derslerin nasıl diye hiç sormadı
solid autocad biliyon mu dedi malum okul da var kaç günün boş. ona baktı. yok akışkanları a ile mi geçtin kaldın mı hiç sormadı. pompa firması bu dediğim.

okul rahat yata yata geçiyoruz dersi dinlemesen bile nota çalış geç. dışarısı rahat falan da değil ama eninde sonunda gideceğimiz yer dışarısı okul değil tabi akademik personel olmak isteyenler hariç.

devlette çalışmak isteyenler hiç ders çalışmasa da olur çünkü pek mühendislik adına bişey görmedim ben. kağıt işleri ıvır zıvır. arada çizim yapıyolar ofis kullanıyolar ama onların daha fazlasını okulda yaptık zaten. ha devlet derken savunma sanayi falan değil yanlış anlaşılmasın :D:D

4-5 yıllık birikim demeyi çok isterdim hem sizin için hem kendim için ama son 1-1,5 yıldır gördüklerim ve içinde bulunduğum ruh hali falan etkili bunları söylemem de. keşke ilk solid öğrendiğimde bi işe gireydim diyormuyum. imkan olsa elbette diyorum.
dersleri a ile geçtim elime ne geçti usiste a yazıyo başka bişey değil.

bu arada okul güzel kaliteli hocalar var ben onlardan alacağımı aldığımı düşünüyorum. yunus çengel olsun eyüp hoca olsun rahmi hoca recep hoca irfan hoca muammer hoca ayşegül hoca volkan hoca hepsinden ders aldım. bu hocalar çok iyi hocalar ama bizzat insan piyasaya çıkıp görmedikten sonra hocaların anlattıkları tam tam bi soru işareti. bizzat insan kendi yaşamalı adı üzerinde tecrübe.

bi de sürekli para verdiğin bi kurumda kalmayı mı tercih edersin yoksa emeğinin karşılığını (emek karşılığında kastım maaştır yoksa düşük ücrete de çalışabilirsiniz) aldığın bi yere gitmeyi mi.

limonsuyu olayı çok güzel özetledi
nnnn
(08/10/2011 - 00:48)
gardaş adam autocad solidworks biliyon mu derken yani çocuk gibi sana çizgi çekmesini mi ogretecekler, biraz kurcaladın mı demek istiyordur, okulda proje yapıp işini gorcek kadar anlaman lazım
her iş yerinde yapılanı bileceksin diye birşey yok uyum sağlarsın

hepimizde ayfonlar var, bilgisayarlar var varda var, bütün oyunları oynuyoruz 2 dk bakıp çizgi çekmesini bile ogrensek yeter

ayrıca önemli olan kitapları araştırıp bulabilmek internet ve ingilizce kaynaklar her işinizi görür. ders hocalar universite 4-5 sene bunlar hep eğlenmeniz gereken süreçler

bir şey ogrenmek için merak etmek araştırmak okumak gerekir bunlarda her şeyden bagımsızdır
backgammon
(08/10/2011 - 01:05)
kardeşim sen benim yazdıklarıma muhalefet olmak için mi bişeyler yazıyon

adam elle tutulur şeyler istiyo anladın mı adam x dersinde a ile geçmişim onunla ilgilenmiyo solid aotucad gibi işe yarar bişeyler biliyor musun onunla ilgileniyo

artık bunu da nasıl anlarsan anla çok da umrumda
satellite
(08/10/2011 - 02:32)
yorumum geldi :)

okulda öğrendikleriniz dışarda bir işe yaramıyor!

bu sonuç olarak doğru, ama aslında sebebi başka.

mühendisler olarak eğitiliyoruz. bu işin matematiğini termodinamiğini çok ağır şekilde görüyoruz. yani aslında bizden istenen yaratmak. yaratıcı olmak. leonardo da vinci gibi hem çizip hem hesaplayıp hem tasarlayıp hem deneyleyip, ortaya bir şeyler çıkarabilmek.

fakat gel gör ki kuzum biz ar-ge ülkesi değiliz. bizim geliştirmemizi değil, makinelerin başında durmamızı istiyorlar. ayda bilmem kaç parça üretilecekse, bunun üretildiğinden emin olmamızı, prosesleri takip etmemizi istiyorlar. bu ülkede mühendisin yaptığı aşağı yukarı çoğunlukla bu.

dolayısıyla eğitimimizle bizden istenen birbirinden farklı. tabii haliyle bir işe girince sana lazım olan tezgahı tornayı makineyi görünce de "yeaa 4 sene boşuna okumuşuz" diyebiliyor insan.

ama aslında değil. boşa okumadık. mühendis olduk. ülke mühendislere hazır değilse kendi eksikliği. ben yine de termodinamik gördüğüm için, diferansiyel gördüğüm için, bilmem ne gördüğüm için mutluyum.
backgammon
(08/10/2011 - 03:34)
satellite sonuç olarak bişey yapsan da yapmasan da okulda fazla oyalanmanın okulun atmosferine kapılmanın anlamı yok. ne varsa okulun dışında oluyo.
bizim okulda bazı çalışmalar var ama yetersiz.
ben de öğrendiklerimi uygulamayı çok istiyorum ama ingilizce belası var ya hemen adamın önünü tıkıyo.
ben kesinlikle boşa okumuşuz da demiyorum.sadece okulda fazla lay lay lom yapmanın anlamı yok. temel dersleri iyi anla gerisi biraz yalan gibi. sonuçta özel konular seçmeli ders denilen şeyler. zaten çalıştığın yerde onları ezberleyeceksin göre göre yapa yapa.

arge yapıyoz desinler hemen atlarım ama yok abi arge falan. arkadaşların okuldan alacağı şeyler bence

okul-üniversite atmosferi
hocalardan alacakları tecrübeler
bölümleriyle ilgili temel dersler

bu üçü önemli bence ben de okulu çok seviyodum hep ders alsam da derse gitsem diyodum ama bir senedir bişeyler oldu sıkıldım okuldan belki arkadaşlarımın mezun olması ve benim hala okuyor olmam neden olmuş olabilir.


nalmes
(08/10/2011 - 10:38)
sadece kendinizi kandırın...
okulda bir şey öğrenmiyorsunuz!!!!!!
işe girince şunu göreceksiniz. orda çalışan bazı elemanlar vardır yaptığı işe göre sizden daha iyi biliyordur vede yapıyordur. sadece yaptığı işi. yani cnc operatoru ise. sadece onu. doğru dürüst resim okuması bile yoktur. yada kalıpçı ise sadece operatordur o işi yapr geçer. sizde ise işe yeni başlayınca kuru bilgi vardır. onların yaptığı işi yapamayabilrsiniz ama çok çabuk öğrenirsiniz vede mantığını hemen kavrarsınız. ayrıca iş ilişkilendirmelerini hemen yapabilrsiniz. yani işin mantığını yada hesaplamalarını hemen anlarsınız. bir zaman sonra artık işi öğrenirsiniz vede o iş üzerinde her türlü sorunu çözecek fikir üretebilrsiniz. sonuçda bu işi belirli bir eğitimin sonucunda öğreniyorsunuz. sizin dediğiniz gibi hiç bir şey öğrenmedim değil. kendiniz bile ne öğrendiğinizi anlamıyorsunuz. halbuki o fikri yada yaptığınız çözümün temeli bu okuldan aldığınız eğitim. elbette öğrendiğiniz şeylerin çoğunu iş hayatınızda kullanmayacaksınız..
kapiso
(08/10/2011 - 10:48)
okul size temel bilgileri verir. nedir bunlar?


- Makine Elemanları (olmazsa olmaz)
- Mukavemet
- Dinamik
- Statik
- Akışkanlar Mekaniği
- Termodinamik
- Isı transferi
- Teknik resim (yoksa hiç yaşamayın bile)

temeli okul kurar. Çalışacağınız işletme bu temeller üzerine size işi öğretir.



dickdarlington
(08/10/2011 - 11:38)
arkadaşlar zaten kendinizde ar-ge yapacak yada ileri seviyede mühendislik yapacak bilgiyi görüyor musunuz? akışkanlarda yada mukavemette gördüklerinizi hatırlıyor musunuz mesela? belki bizim de rahatımıza geliyor bu durum, öğrenci profili olarak da o sınıflara girenlerin bir çoğu makina mühendisliğini ilgiyle merakla okumuyor bence.
satellite
(08/10/2011 - 16:03)
sınav öncesi ezber yapıp geçenleri saymıyorum, ama konu çalışanlar yeterli eğitimi alıyor. zaten mesele hepsini ezbere bilmek değil ki, temelini kavramak. bir şey yapmak istediğinde formül tablo grafik elinin altında zaten. ha ama yeterli diyor muyum? hiç yetmez ki abi. yok yani daha iyi eğitim her zaman vardır
nnnn
(08/10/2011 - 19:05)
lan uzaydan mı geliyor bu bilgiler. sizin gibi normal insanlar hazırlıyor.

ne kadar eziklediniz kendinizi
backgammon
(08/10/2011 - 19:12)
tutmayın küçük enişteyi
mrtdenibaret
(09/10/2011 - 00:30)
Genelleme yapmamak lazım.

Sonuçta kendi karşılaştığımız şeyleri, kendi dünyamızın tek dünya kabul etmemek mutlak gerçek dememek lazım.

Okulda her dersin derinliklerine de girsen ar-ge adına bişey veremezsin ya da her derste ar-ge yaptıracka seviyede bilgi verseler kimse okulu bitiremez

çünkü mekanik tasarım, enerji dönüşümleri, imal teknikleri gibi gibi çok çeşitli bir yelpazede ders alıyoruz ve kimse bu kadar çeşitli alanda ar-ge yapacak seviyede verilen dersleri verip mezun olamaz.

ayrıca gerçek ar-ge belli bi ilgi alanında yıllarca bıkmadan ve keyif alarak makaleler okumayı güncel yayınları takip etmeyi gerektirir.

Tabi eğer Ür-Ge ile Ar-Ge yi karıştırmyorsak.

Ki genelde Türkiye´ deki Ar-Ge dediğimiz şey Ür-Ge dir

ve

Ür-Ge de iki aşamadan oluşur önce yeni fikir(geliştirici tema) sonra optimizasyon. Optimizasyon için tasarımın parametrelerine hakimiyeti gerektirir. Hangi parametrenin neyi değiştireceğini bilmek gerekir ardından da matematik bilmek ve simülasyon yazılımlarını kullanmayı gerektirir.

Tüm bunları okulun vermesi için 4 yıl boyunca aynı konuda dersler alman lazım.

Bunun yerine okulun sana verdiği temel derslerle kendi yönelimini belirleyip mak. tas. ve bitirme tezi gibi fırsatlarda kendini geliştirmek istersen hocalar çok nitelikli projeler verebilir.

aksi takdirde

ne dersler ne projeler hiç bişe katmıyor ar ge nasıl yapim deriz.

Okulda tabikibişeyler daha iyi olabilir ki daha iyi olucaktır da zamanla ama okulda gösterilen şeyler boş değildir.

Piyasanın büyük bir kısmının okuldaki eğitmimizi değerlendirecek durumda olmaması dolaysız olarak okulun suçu da değildir.

Gelişmeye çalışan, sayısız ar ge teşviki tübitak ttgv kosgeb teydeb atacılığıyla verilen ülkemdeki yaşayan bizlerin genelde tembel ve önyargıları seven kişiler olduğumuzu da kabul edersek.

Bu kadar teşvik varken önyargılı olmayan ve çalışmayı seven herkes okuldaki bilgisini kulalnabileceği firmaları, çalışma sahalarını bi şekilde bulur.

Bizden geçtiyse de karamsarlığımızla hazırlık ve1.sınıf öğrencilerine yanlış mesajlar vermeyleim lütfen.

Hayalleri olan, çalışmadan bişeyler elde etmeyi düşünmeyen, önyargıları olamyan (bu topraklarda bişey yapılmaz, bizden bu kadar, icat çıkarma gibi gibi cümlelerle yaşamyan) herkes bi yolunu bulabilir.

İyi akşamlar
backgammon
(09/10/2011 - 01:04)
yazdıklarımı 1. sınıf bebeleri gibi nereye çektiniz.

başladınız yine nutuk atmaya kardeşim.

bırakın bu ayakları okul sınırlarından çıkmadan

bişey olmuyo kardeşim ne oluyorsa dışarda oluyo.

bi de çıkmış 2. sınıfta herhalde arkadaş bizden geçtiyse demiş daha dur ne oldun da sende geçecek

ben okul için gereksiz falan demedim demem de ama alınması gereken şeyler alındıktan sonra durulması gereken bi yer değil temelleri tabi okulda alacaksın kimse sana temel mühendislik konularını anlatmaz dışarda. arkadaşlar her şeyi okulda öğrenecem düşüncesine kapılmasın istiyorum. emin olun hocalar bile üniversite dışına çıktığında bir sürü şey öğreniyor. okulda göremedikleri şeyleri görüyor.

ve özellikel affınıza sığınarak haddim değil ama 3. ve özellikle 4. sınıf arkadaşlara bi tavsiyem olacak muhakkak bi işe girin piyasa ile haşır neşir olun ben yapmadım çok pişmanım neden çünkü okul çok rahattı öğrenciyiz bi de kim alır bizi falan diyordum. ama isteyen buluyor ucundan tutacak bişeyler buluyo buna inanın





ant_07
(09/10/2011 - 15:22)
bir hocamız söylemişti tamam belki gördükleriniz pek bir işinize yaramayacak dışarıda ama birşeyler yaratmak için bu bilgilere ihtiyacınız var ama tabiki yukarıda da bahsedildiği gibi bizim ülkemizde yaratıclık yok genel olarak üretimi kontrol etmek işlerin yolunda gidip gitmediğine bakmak asıl olan. haklısınız belki çok bir işimize yaramayacak ama en azından hayal gücümüzü geliştiriyor farklı açılardan daha kapsamlı düşünmemizi sağlıyor. benimde bi iş görüşmesi deneyimim olmuştu: adam sordu ingilizce biliyormusun diye hayır dedim, autocad dedi az biraz biliyorum dedim. adam düşündü düşündü sen bunları biraz geliştir öyle gel dedi yoksa sen burada telefonlara bakarsın fotokobi falan çekersin dedi bende bir mühendis adayına bunu yapamam dedi. yani konuyu açan arkadaş gibi oda hayatın yada ülkemizin gerçeğini söyledi.
sec
(11/10/2011 - 00:32)
ya kardeşim sen nesin böyle backgammon.

bi filozof olmadığın kaldı. lisede çok mu eziktin sen ? şimdi her bişeye atlıyorsun böyle her yerden sen çıkıosun. Bir iş görüşmesine gitmişsin daha neler saydırmışsın.

Kale almayın bu adamı beyler.
mrtdenibaret i dinleyin hayatınız değişsin bu kadar diyorum.

eyvallah
ablok
(11/10/2011 - 10:43)
backgammon´a katılan veya okuyunca hak verecek arkadaşlar mezun olan arkadaşlardır hala okulda olup piyasada olmayan arkdaşlar yada stajla kendince piyasa içinde sanan arkadaşlar dışarısı hiç de gözüktüğü gibi değil.
epeios
(11/10/2011 - 15:01)
15 günlük staj ve 2-3 iş görüşmesiyle hayatın anlamını çözen arkadaşlar çıkarmaya başlamış yıldız. gurur duydum.
backgammon
(11/10/2011 - 18:17)
çalışıp iş hayatını görenler konuşsun o zaman ben susayım.

son 3 yorumu yapan arkadaşlar ne yapıyor çok merak ettim. çalışıyorsanız çok biliyorsanız düşünceniz varsa anlatın laf atıp kaçmayın türkiyede herkes yapıyor yaptıklarınızı.
dangerouz
(11/10/2011 - 21:10)
Herşey güzel de iş hayatı ayrı bir zor, araftasın.Okul ayrı telden çalıyor, iş hayatı başka telden arada sıkışıyorsun.
attis
(11/10/2011 - 21:28)

´´Kale almayın bu adamı beyler.
mrtdenibaret i dinleyin hayatınız değişsin bu kadar diyorum.´´


emrin olur . . .


soner0303
(12/10/2011 - 00:37)
Dağılın beyler,attis olaya el koydu :)
kamilsevenadam
(12/10/2011 - 00:42)
o değilde tonozda nargile olsa çok yakışmaz mıydı?
mrtdenibaret
(12/10/2011 - 00:55)
Genelleme yapmamak lazım.

Sonuçta kendi karşılaştığımız şeyleri, kendi dünyamızın tek dünya kabul etmemek mutlak gerçek dememek lazım.

Okulda her dersin derinliklerine de girsen ar-ge adına bişey veremezsin ya da her derste ar-ge yaptıracka seviyede bilgi verseler kimse okulu bitiremez

çünkü mekanik tasarım, enerji dönüşümleri, imal teknikleri gibi gibi çok çeşitli bir yelpazede ders alıyoruz ve kimse bu kadar çeşitli alanda ar-ge yapacak seviyede verilen dersleri verip mezun olamaz.

ayrıca gerçek ar-ge belli bi ilgi alanında yıllarca bıkmadan ve keyif alarak makaleler okumayı güncel yayınları takip etmeyi gerektirir.

Tabi eğer Ür-Ge ile Ar-Ge yi karıştırmyorsak.

Ki genelde Türkiye´ deki Ar-Ge dediğimiz şey Ür-Ge dir

ve

Ür-Ge de iki aşamadan oluşur önce yeni fikir(geliştirici tema) sonra optimizasyon. Optimizasyon için tasarımın parametrelerine hakimiyeti gerektirir. Hangi parametrenin neyi değiştireceğini bilmek gerekir ardından da matematik bilmek ve simülasyon yazılımlarını kullanmayı gerektirir.

Tüm bunları okulun vermesi için 4 yıl boyunca aynı konuda dersler alman lazım.

Bunun yerine okulun sana verdiği temel derslerle kendi yönelimini belirleyip mak. tas. ve bitirme tezi gibi fırsatlarda kendini geliştirmek istersen hocalar çok nitelikli projeler verebilir.

aksi takdirde

ne dersler ne projeler hiç bişe katmıyor ar ge nasıl yapim deriz.

Okulda tabikibişeyler daha iyi olabilir ki daha iyi olucaktır da zamanla ama okulda gösterilen şeyler boş değildir.

Piyasanın büyük bir kısmının okuldaki eğitmimizi değerlendirecek durumda olmaması dolaysız olarak okulun suçu da değildir.

Gelişmeye çalışan, sayısız ar ge teşviki tübitak ttgv kosgeb teydeb atacılığıyla verilen ülkemdeki yaşayan bizlerin genelde tembel ve önyargıları seven kişiler olduğumuzu da kabul edersek.

Bu kadar teşvik varken önyargılı olmayan ve çalışmayı seven herkes okuldaki bilgisini kulalnabileceği firmaları, çalışma sahalarını bi şekilde bulur.

Bizden geçtiyse de karamsarlığımızla hazırlık ve1.sınıf öğrencilerine yanlış mesajlar vermeyleim lütfen.

Hayalleri olan, çalışmadan bişeyler elde etmeyi düşünmeyen, önyargıları olamyan (bu topraklarda bişey yapılmaz, bizden bu kadar, icat çıkarma gibi gibi cümlelerle yaşamyan) herkes bi yolunu bulabilir.

İyi akşamlar


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.