usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makina mezunlarımız genelde neler yapıyor?
arkadaşlar bölüm tanıtımlarında veya kafalarımızda çeşitli hayaller var ama gerçekçi olursak, mezun makina mühendisliği mezunları neler yapıyor tecrübeleri olanlar paylaşırsa sevinirim. Şu an 4.sınıfım ve mesleği yapacak kadar bilgili olduğumu veya sene sonunda da olacağımı zannetmiyorum,okulda da bu şekilde de çok insan olduğunu düşünüyorum. meslek hayatına giriş tam olarak nasıl olmakta? yüksek lisans ve yabancı dil bilgisi konusunda da yorum yaparsanız güzel olur. mesela MBA programı hakkında bilgisi olanlar var mıdır?


gönderen: dickdarlington - 28/09/2011 - 18:03
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
nnnn
(28/09/2011 - 18:29)
vallaha piyasada güzel iş bulmak biraz şansa bakıyor, biliyorsun kapitalist düzen bu kar odaklı insanda bol o yüzden tecrübesiz insana iş ogretcez para vermeyiz mantıgıyla geliyorlar


bu yüzden ilk işini bulmada şans ve tanıdık faktörü önemli, eger bu ikisini düzgün yakalarsan sabahtan akşama kadar çalşıp mesailere kalırsan 2-3 bin tl kazanırsın

çalışma alanıda çok büyük aklına gelebilecek her yerde çalışabilirsin pek kısıtlama yok


hayallerin ne bilmiyorum ama makinacılar her işi her paraya yapıyorlar
çita
(29/09/2011 - 00:02)
ŞU ANA KADAR BİRÇOK MAKİNA FABRİKASINA GİTTİM VE MÜHENDİS´İ NEYE GÖRE SEÇTİKLERİNE DİKKAT ETTİM..SONUÇ AYNI
1)İNGİLİZCE(veya başka bir yabancı dil)
2)ÇİZİM
3)ASKERLİK
baladırmak
(29/09/2011 - 10:35)
Önce askere git, gerisi gelir.
Mithrandir
(29/09/2011 - 12:39)
bencede askere gitmen en doğrusu ben 2009 mezunuyum ilk işim bir su fabrikasında üretim mühendisliğiydi 2010 da askere gittim geldim yaklaşık 7 ay istediğim işi bulmak için bekledim. buda baya zor bir süreç oldu benim iin. Şu an bir soğutma firmasında Ar-Ge mühendisi olarak çalışıyorum. Ön şartlar hemen hemen herkes için aynı ingilizce çizim vs.. vs.. ama şu dönemde firmaların tercihleri genelde aidiyet duygusunun olacağı güvenilir personeller. Bunun için de çok sağlam referansların olmalı. Referanslar ciddi anlamda etkili oluyor işe alımlarda.
Mithrandir
(29/09/2011 - 12:49)
Gerçi günümüz koşullarında da şu ara askere gitmek pek mantıklı da diil açıkçası. o yüzden yüksek lisans düşüncen varsa senin en iyi yapabileceğin yüksek lisansını yapmak olabilir.
mrtdenibaret
(29/09/2011 - 13:08)
Bikaç ilgi alanın yok mu?
dickdarlington
(30/09/2011 - 10:12)
otomotiv konuları ilgimi çekiyor, zaten o daldayım ama bir yandan da endüstri-işletme gibi bir yüksek lisans programı da göz önünde bulunduruyorum bu programların getirisi nedir sizce?
mutant
(30/09/2011 - 23:12)
imalat dalını bitirdim.
otomotiv sektöründe ar-ge mühendisi olarak çalışıyorum. mezun olduğumdan beri.

okulda öğrendikleriniz tecrübelerinin yanında sadece genel kültür olarak kalacaklar.
okulunuzu bitirip askere gitmeye bakın. ama yapabiliyorsanız 4. sınıfta bir işe başlayıp 2-3 sene takılıp askere tecrübeli gidin.
kapiso
(01/10/2011 - 11:05)
türkiyede otomotiv adına arge yok.... yapanlar da ürge yapıyor. radyüs düzeltmek ne zamandan beri arge olmuş. 2-3 tane parçanın tamamen üretim - geliştirme sorumluluğunu türkiye ofisine veriyorlar. geri kalan yurtdışından.
ant_07
(01/10/2011 - 15:40)
valla arkadaşım bende 3-5 makina müh. olsun harita müh olsun üretim müh olsun biraz konuştum açıkcası hepsi aynı şeyi söyledi okuldan çıktığımızda hiçbirşey bilmiyorduk piyasaya atılınca öğrendik dediler. şu andada bu kişiler 3 bin tl üzeri ücretle çalışıyorlar. yani okulu bir an önce bitirip piyasaya atılmak lazım:D
epeios
(02/10/2011 - 13:12)
Otomotivde AR-GE yok diyen arkadaş yanılıyor. belki bunu bir kaç sene önce söyleyebilirdik ama şu anda ciddi bir şekilde AR-GE yapılıyor. ben de bir otomotiv firmasında arge mühendisiyim. ilk girdiğim sene dediğin gibi iki radius düzeltiliyordu almanlar ne yaptıysa onlar üzerinden gidiliyordu. ancak son zamanlarda (1-1.5 senedir) ciddi projeler başladı. sen istesen de istemesen de arge yapmak zorunda kalıyorsun.

Okulda gördüğümüz derslerin çok büyük bir kısmını kullanmasam da şu an özellikle malzeme, imalat yöntemleri ile ilgili çoğu konu, mukavemet ve pnömatik derslerinde görünen şeylerin çoğunu düşünmek ve uygulamak zorunda kalıyorum.

ne dersen de yükselmek istiyorsan ya da iyi bir yerde çalışmak istiyorsan yabancı dilinin çok iyi olması gerekiyor ne yazıkki.

MBA konusunda da bir kaç şey söyleyebilirim. ben şu an mba yapıyorum. tavsiye ederim. farklı bir bakış açısı kazanıyorsun. yaptığın işin her boyutunu farkedebiliyorsun. pazarlamasından lojistiğine kadar. bu da çalışmalarında sana bir artı katıyor diye düşünüyorum.

eğer hemen işe girmezsen direk askerliğini bitir gel derim ben.
mkm10
(02/10/2011 - 22:37)
mutant ve epeios hangi firmalarda çalışıyorsunuz ve epeios hangi dal mezunusun ve mezun olmadan bize neler önerirsiniz mezun olmadan şunları mutlaka yapın gibilerinden
epeios
(03/10/2011 - 09:01)
Ben imalat dalı mezunuyum. Mercedes-Benz´de çalışıyorum.
Dalın hiç bir önemi yok. hangisi size eğlenceli ya da kolay geliyorsa onu seçin. Önemli olan dil. tavsiyem dil kursuna git. ingilizce ya da almanca... artık ne istersen... benim tavsiyem almanca. en azından başlangıç seviyesinde almancam var diyebilesin. böylece alman firmalarına ya da alman firmalarıyla çalışan ciddi firmalara girebilirsin. malum otomotiv endüstrisi ne yazıkki bu almanların elinde gibi bir şey. boşver çizim programlarını şimdi. bir şekilde ödevler sayesinde kendin uğraşarak veya işe girince öğreniyorsun. dil kursunu da abartma. heba etme günlerini. git bir kulübe üye ol. sosyal ol. ot biri olarak mezun olma. bu çok çok önemli. artık boş, ot gibi yaşamış mezun olmuş insanları almıyor büyük firmalar. sosyalliğine bakıyorlar.

geri kalan zamanında gez toz eğlen. bi hobi edin onunla uğraş. imkanın, paran varsa yurt dışına çık 1 hafta 2 hafta gez. hatta mümkünse interrail yap. ileride çok arayacaksın bugünleri.
mata
(04/10/2011 - 19:29)
okulu 4 senede bitirecem diye kasma. mümkün olduğunca uzat. gidebiliyorsan erasmusa git. ingilizce zaten şart, onun yanında 1 dil daha bilmen çok faydalı olur. almanca ya da fransızca. yok okurken kursa gidemem diyorsan çalışmaya başlayınca şöyle 1 sene sonra falan mutlaka dil kursuna git. okul bitince yurtdışında master yap. masterını da bitir, askere git ondan sonra iş ara. öğrenciliğin kıymetini bil. evet ilerde çok arayacaksın bu günleri. bunların hepsini yapmadım üşendim ama sen üşenme.
huseyinbs
(05/10/2011 - 23:35)
yunus çengel hocamız dediği bir laf var ´´makina mühendisi her işi yapar gerekirse mühendislikte yapar´´ yorum sizin :))
lim10suyu
(06/10/2011 - 15:30)
yunus hocam lafı gediğine oturtmuş yine :)

mezun ve tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim, iş başvurularında ingilizce mülakatlar genelde nasıl yapıldı? kağıt üstünde sınav gibi bişey miydi yoksa birebir karşıklı konuşma şeklinde miydi? veya ne bileyim, toefl vs. gibi uluslararası veya ulusal geçerliliği olan sınavlardan belli puan almanız istendi mi hiç?
ezo
(06/10/2011 - 19:00)
ingilizce konusunda çok uç örnekler var. ben bizzat yaşadığım olayı anlatayım.

iş görüşmesine gittim, bir kaç sene evvel. görüşmeden evvel arkamda adamlar ingilizce iş konuşmaya başladılar. dinliyorum bende. neyse görüşmeye girdim. ingilizce testini geçmişim. nasıl yani dedim, içimden saçmalıyor bu adam diyorum haliyle. adam açıkladı tabii, bütün o konuşma bir senaryo imiş ve ben dönüp arkamı bakmamışım, yadırgamamışım, kulağıma farklı gelmemiş. vs vs.

çok uç bir örnek ama işte, insan yaşadıkça görüyor. yalnız bu enteresan olayı ben sanayi´de yaşamadım. turizm ile alakalıydı. demem o ki, her an her şey olabilir.

bir de kendi tecrübelerime göre söyleyeyim, genelde ben hiç tamamı ingilizce bir mülakata girmedim. yani şöyle ki, merhaba nasılsınız vs derken çat ingilizce uzun bir soru. ne kadar düşünüp cevap verecek, hazırlıklı mı yoksa gerçekten biliyor mu şeklinde oldu. ama tabii şirketlere ve sektörlere göre değişecektir durum.
mata
(11/10/2011 - 00:30)
hem yazılı sınav hem karşılıklı konuşma, kısa bir süre karşılıklı konuşma, tamamen ingilizce mülakatlar olabiliyor.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.