usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
millet aya biz hala yaya
Arı gibi üniversite

AYLAR önce İTÜ´nün teknokentine yaptığım ziyaret sonrası Rektör Prof. Muhammet Şahin´den bir davet almıştım.
"Gelin bakın neler yapıyoruz" diye.
Geçen hafta içinde gidebildim.
Üniversitede büyük değişim yaşandığını gördüm. Yeni bir yapılanmaya gitmişler. "Anabilim dalı" uygulamasından vazgeçilmiş ve daha üretken, daha rekabetçi bir sistem oluşturulmuş. Profesörlerin onayıyla.
İş dünyasıyla ciddi bir işbirliği sağlanmış, geliştiriliyor.
Kampus içinde 60 bin metrekarenin üzerinde yeni teknokentler kuruluyor.
Ancak beni heyecanlandıran konu bunlar değil.
İTÜ´de Türkiye adına çok ciddi işler yapılıyor.
Bunlardan hayata geçmeye en yakını "yerli tank motoru" projesi.
TÜMOSAN´la İTÜ ortaklaşa yerli tank motoru geliştirmişler ve üretilecek ilk yerli tanka bu motor takılacak.
Ben bunu sadece tank motoru olarak görmüyorum. Böyle bir motor geliştirilirse, bundan Türkiye´de gelişen yat sanayii de faydalanacaktır. Yerli yatlara yerli motor fikri bana heyecan verici geliyor.
Sadece bu değil.
İTÜ´de bir de yerli helikopter üretimi için altyapı hazırlanıyor.
Yerli helikopterin hemen hemen tüm aşamaları tamamlanmış. TAI´de yapımı sürüyor. Yüzde 70 yerlilik oranına sahip helikopter, prototip olduğu için yüzde 30 oranında ithal parça kullanıyor. Seri üretime geçilmesi halinde, yan sanayiye yaptırılacak parçalarla yerlilik oranı yüzde 80´i aşacak.
Bunun yanı sıra hemen hemen tamamı yerli, insansız helikopter projesi de tamamlanma aşamasında. İlk prototip uçmuş, şimdi yeni bir prototip uçmaya hazır hale getiriliyor.
Google´ın sürücüsüz otomobilinin benzerleri de İTÜ´de yapılmış durumda.
Bakanlarımız GoogleCar´a biniyor ama İTÜ´de de aynısı mevcut. Sadece Google gibi reklamını yapamıyorlar o kadar.
Bir başka bölümde yerli haberleşme uydusunun montajı yapılıyordu.
Tıp fakültelerinde falan dünya çapında işler yaptığımızı biliyordum ama İTÜ´nün teknoloji alanında yaptıkları beni çok heyecanlandırdı.

http://www.haberturk.com/polemik/haber/664132-bir-gunde-iki-tehdit

sorması ayıp olmasın da bizim okul ne yapıyor acaba? ya da yapıyor da benim mi haberim yok?


gönderen: n\a - 28/08/2011 - 15:48
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
largo
(28/08/2011 - 16:22)
doğru demişsin katılıyorum ytü çok geride kalmış bu konuda ama bence bunu şimdi gündeme getirmen yanlış çünkü yeni yönetime gelmiş bir kadro var bencede gelişimler müthiş

tabiki biz itünün yanında solda sıfır kalıyoruz senin bahsettiğin helikopter o mu bilmiyorum ama Türkiyenin ilk insansız helikopteri yapılmıştı

ben bunlara birşey demiyorum

ben direk dekana ulaşıp bizim okul ne yapıyor ben birşey yapmak istiyorum okulumun ülkemin işine yarıcak birşeyler diye

bana maktek gibi kluplere girmemi bu işlere kişiler gruplar bazında değil klüpler bazında bazında destek verildiği söyleniyor

ama bence her öğrenci zorunlu belli projeye verilmeli

zorunlu derken zorla yaptırılsın anlamında değilistediği takdirde

şu şu şu projelerimiz var çalışma saatleri bunlar diye seçenek sunup klüplerin adam kayrılmasının önüne geçilmeli

ben gördüğüm kadarıyla gerçekten çok kaliteli hocalarımız var başta dekanımız dünyada bilinen bir prof

demekki oraya daha sıra gelmedi herhalde diyorum

okul sanki yeni kurulan bir okul gibi çoğu şey oturmamış ama bunun şuanki yönetimle değil geçmişteki yönetimlerinin tembelliklerinin sonucu olduğunu düşünüyorum

birde tabiki bizim okuldaki öğrenci zihniyetinin itüdekinden farklı olduğunu kendim görüyorum bende itüyü ii biliyorum

orada bizden daha hırslı öğrenci kitlesi var

burada ise daha çok sosyal faliyetten zevk alanlar var
freeagle89
(28/08/2011 - 18:40)
Yazdığınız yazıda çok haklısınız, maalesef üniversitemiz bu konularda geride kalmış durumda. Yapılan güzel çalışmalar da yok değil, gayet güzel şeyler de oluyor. Ama yetersiz. Eğer hepimiz aynı geminin içindeysek, bu gemiyi hep birlikte yükseltmemiz gerekiyor. Okuyunca kulağa ne kadar hoş geliyor, insan imreniyor bu tür çalışmaları duyunca. Ancak o projeleri yapanlar gece gündüz demeden okulda yatıp kalkıyorlar, biz acaba bir proje için kaç defa okulda sabahladık ? Çoğu arkadaşımız için bu sorunun cevabı "hiç" dir. Peki imkan verilse, projeler başında sabahlamayı, günlerce çalışmayı isteyen olur mu ? Elbette ki olur, önemli olan bu ortamı yaratabilmek.

Bu yazıyı okuyan ve hem kendisi hem üniversitesi için hatta ülkesi için birşeyler yapmak isteyen arkadaşlara bir çağrım var. Gelin hep birlikte büyük projelere imza atalım. Öyle kağıt üstünde falan şeyler değil, sonuna kadar, elle tutulur ürünler ortaya koyana kadar.

Peki nasıl ve nerde mi ? Tam da bu projeler için kurulmuş olan ama bu güne kadar içine kapanık kalmış, ortaya fazla çıkmamış bir kulüp altında. "Alternatif enerjili Sistemler Kulübü" Bu kulübü daha önceden " Güneş Enerjili Sistemler Kulübü (GESK)" olarak tanıyanlarınız vardır. Zamanında okulun dışarıya açılan yüzü olmuş, sayısız başarıya imza atmış, efsane bir dönemdir. Daha sonra ise kulüp o hızlı dönemini kaybetmiş ve içine kapanmıştır. Geçen yıl ise bu kulüp yeniden canlanıp, Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü adını alarak faaliyetlerine başlamıştır.

Diyeceğim şu ki; eğer hep birlikte aynı amaç için çalışırsak bizde kendi kulvarımızda en iyisi olabiliriz. Biz öğrenciler olarak diğer üniversitelerin öğrencilerinin yaptığı projelerinden öne geçersek, o zaman hocalarımıza haydi sıra sizde diyebiliriz. Artık hepimiz yetişkin birer birey olarak hocalardan yada bir başkasından görev gelmesini beklemek yerine bazı şeylere kendimiz başlayabiliriz.

Şimdi kendisine güvenen, bana imkan verilse ben daha iyisini yaparım diyenler; Solid´de , Catia´da , Ansys´de Adams´da , Fluent´te en iyi şekilde tasarım , analiz yaparım; Elektronik devreler, yazılımlar, motorlar, motor sürücüleri benim işim; Malzemelerde üzerime tanımam diyen yada, elimden gelenin daha iyisini yapar çalışırım diyen, yada, ben pek bişeyden anlamıyorum ama öğrenene kadar temizlikte yaparım, ortalığıda toplarım diyen yani kısaca "ÇALIŞAMAK" isteyenler gelin hep birlikte "en iyisi" olalım.

Size şunu garanti ederim ki bu kulüp sadece bilimsel proje yapmak, çalışmak isteyenlerin yeridir. Hiç bir guruplaşma, siyasi - dini ayrımcılık, sınıf, cins, bölüm ayrımı yapılmayan sadece ve sadece proje yapmak isteyenlerin yeridir.

Gelin hep birlikte gücümüzü biz de gösterelim.

Kulübün daha önceki yaptığı projeleri görme, kulüp hakkında daha geniş bilgi almak ve iletişime geçmek için kulübün yeni kurulan " http://aeskytu.net " adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hadi arkadaşlar , hep birlikte bizde bir adım atalım.

http://aeskytu.net

androidx
(29/08/2011 - 00:26)
http://aeskytu.net sitesine baktım da o

kadar da kötü bir durumda değilmişiz.

Ama sonuçta daha çok çalışmamız gerek.
freeagle89
(29/08/2011 - 00:44)
@androidx yorumun için teşekkürler.

Ancak yetmez, burada yapılanları bir başlangıç noktası olarak görüp çok daha ileri taşımalıyız.

Sitede Shell Eco Marathon ve World Solar Challange gibi uluslararası yarışmalar var. Buralara Mit, Michigan, Oxford gibi üniversitelerin öğrenci ekipleri katılıyor. Kendimizi bu alanlarda göstermeliyiz. Ekibimiz 3 kez Shell Eco Marathone katılmış ve oldukça önemli deneyimler kazanmıştır. Sırada bu deneyimleri dereceyle süslemek olmalıdır.

Bu yüzden hep birlikte bütün olup bunları başarmalıyız.
attis
(29/08/2011 - 18:20)

´´İTÜ´de Türkiye adına çok ciddi işler yapılıyor.
Bunlardan hayata geçmeye en yakını "yerli tank motoru" projesi.
TÜMOSAN´la İTÜ ortaklaşa yerli tank motoru geliştirmişler ve üretilecek ilk yerli tanka bu motor takılacak.´´


şimdi siz, tank motoru geliştiren bir üniversiteye mi özeniyorsunuz ?

daha hızlı hareket edebilsin, daha çok mermi taşıyabilsin, daha çok insan öldürebilsin diye daha iyi bir tank motoru geliştiren bir üniversiteye mi özeniyorsunuz ?

yıllardır YTÜ Savunma Sanayi Günleri düzenledi de ne oldu? Öğrencilerine daha çok insanın nasıl öldürülebileceğini anlatan insanları oditoryumda misafir etti de ne oldu? Elimize ne geçti ? Kazancımız ne oldu ?

İTÜ´ye özenip günümüzde 1000 mermi/dakika kapasitesine sahip savaş uçakları için 2500 mermi/dakika kapasiteye sahip ateşleme mekanizması yapmak için çalışma yapılırsa hiç şaşmam yeminle . . .

freeagle89
(29/08/2011 - 23:30)
@attis ; bak biz de ,Alternatif enerjili çevreci araçlar yapıyoruz, arkadaşlar sürekli İtü şunu yapmış, Odtü bunu yapmış biz hala yerimizdeyiz diye yakınıyorlar, ben gelin bizde bişeyler yapalım diye çağrı yapıyorum ama 2 gündür 1 tek kişi bile ben varım, hadi yapalım diye ne mesaj atıyor, ne bi yorum yapıyor. Eğer böyle giderse biz daha bu tür başlıkları çok görürüz çok...
TAİ
(30/08/2011 - 03:36)
YTÜ´de maalesef hocaların büyük bir çoğu memur mantığı olduğundan kayda değer birşey gerçekleşmiyor. Savunma Sanayi Müşteşarlığı´ında iken kendim bizzat savunma sanayi projelerini ve Türkiye´deki üniversitelerin katılım oranlarını gördüğümde YTÜ´nün hali içler acısıydı.

Savunma Sanayi günleri gibi dev bir etkinlik düzenlendi durdu oditoryumda. Sektörün en üst düzey yöneticileri geldiler okulumuza. Bu ikili ilişkileri geliştirmek öğrencilere ve ögretım gorevlılerıne bu projelerde yer almaları ve staj programlarına dahıl olmaları konusunda bır buyuk fırsattı. Ancak okulumuzdan kımler bu konuda calısma gosterdı ?????

Sonuç şudur ki YTü öğrencilerindeki bir şeyler yapma başarma arzusunun öğretim görevlilerinde ve üniversite idarecilerinde olmadığı görülüyor.

100 yıl etkinliklerinde YTÜ´de ne oldu mühendislik adına....Ancak şurda burda su kadar bu kadar ındırımden baska...YTÜ´lüyüm dediğinde piyasada halen saygı duyuluyoruz ancak bu üniversite mecvut insan kaynağı öğrenci ...vb potansiyellerinin yarısından azını kullanıyor. Artık YTÜ´nün idari anlamda teknik anlamda birşeyler yapma zamanı gedi..Sorumlu olan herkes elini taşın altına koymalıdır....


teslacoil
(31/08/2011 - 01:51)
öncelikle tank top yapmanın iyi olmadığını düşünen biri olarak yinede savunma sanayii atılımlarını destekleyen birisiyim.Sonuçta biz yapmasak diğerleri de armut toplamıycak. Alternatif enerjili sistemler kulübüne gelince yıldız bu gününe kadar teknoloji geliştirme ve uygulama safhasında geri kalmıştır diye düşünüyorum ve öğrenciler bazında araç yapımı quadrocopter yapımı vs. olsun milat taşlarını teşkil ettiğine inanıyorum
navalp
(02/09/2011 - 00:59)
attis:"[şimdi siz, tank motoru geliştiren bir üniversiteye mi özeniyorsunuz ? daha hızlı hareket edebilsin, daha çok mermi taşıyabilsin, daha çok insan öldürebilsin diye daha iyi bir tank motoru geliştiren bir üniversiteye mi özeniyorsunuz ?]"

Bu nedir yaa,biz savunma sanayimizi geliştirmekte geç bile kalmışken adam çıkıyor siz bunlara mı özeniyorsunuz diyor.o yukarda insan diye bahsettiğin bizim düşmanımızsa:evet, daha çok insan öldürebilsin diye motor geliştiren üniversiteye özeniyoruz.Amerika bugün a´dan z´ye bütün ordu ihtiyaçlarını kendisi üretip kafasına göre masumları katlederken insan hayatını düşünmüyor da,biz kendimizi savunmak için tank üretip geliştirirken mi düşünmeliyiz,bunu mu demek istiyorsun yani?Bizim hayatımıza saygı göstermeyen adamların mı hayatlarına saygı gösterelim?

İnsan sevgin depreştiği için mi böyle konuşuyorsun yoksa Türkiyenin kendi savunmasını güçlendirmesine mi karşısın anlamadım.
largo
(02/09/2011 - 03:40)
ya biraz realist olalım lütfen tamam dünyada bir kişi bile silah yüzünden ölmese savaş olmasa ama bu mümkün mü

ama sen eğer şuan Türkiye olarak dünyanın en güçlü ordusu sende olsun ne israil fisiltine girer,ne abd ırak´a,ne esad hamaya yani bence sizin dedikleriniz ütopya ama biz ne yazık ki güçlü olanın yönettiği ve güçlü olanın da zalim olduğu olan bir zaman diliminde yaşıyoruz

ve eğer sen bu sistem değişsin istiyorsan abdyi devirmen lazım

yoksa one minute dersin 9 vatandaşın ölür o gün TESADÜF pkk askere saldırırı şehitler veririz ama sen bir tane uçağını kaldıramazsın

özür bile dilemez dilerse zafer kazandın sayarsın zaten onu da demez

o yüzden lütfen gerçek dünyaya göre düşünelim yoksa bende keşke milyonlarca kişi toprak uğruna ölmese

attis
(03/09/2011 - 04:54)

ülkenin kendisini güçlendirmesine karşı değilim, karşı olmamda saçma olur zaten, ancak bir ülkenin sadece savunma sanayine yatırım yaparak güçleneceğini düşünen ya da bu düşünceyi savunan insanın acizliğine acırım . . .

yerli tank, yerli tüfek, yerli helikopter ya da yerli asker fark etmez, daha az maliyetle daha çok savaş figüranı yetiştiriyorsun ve sonra da ülkenin düşmanlarına karşı bu figüranları kullanacak olmandan dolayı sevinç duyuyorsun, peki bu savaş figüranlarını kendi insanına karşı kullanmayacağını kim garanti edecek? kışlada alnının ortasından vurulan askerin, savunmanın kendi eliyle yaptığı son cinayet olacağını kim teminat altına alacak ?

Amerika ya da İsrail, bugün bu denli güçlü ise, tamamen politika alanında sahip olduğu beceriye borçludur bu gücünü, yoksa Amerikan ordusu bu denli güçlü olsaydı hala Afganistan´da Pakistan´da bu kadar çok amerikan askeri ölmezdi, Amerika´nın savunma sanayi için harcadığı para ortada, bir yudum su için dünya devletlerine el açan insanların hali de ortada, buyur kıyasla . . .

ayrıca merak ettiğim bir nokta var, neden sadece mühendislik alanındaki ( savaş oyuncakları geliştirmek bile mühendislik oldu ya yazık günah) gelişmeler nedeniyle başka üniversitelere gıpta ediyorsunuz ki? Neymiş İTÜ yerli tank motoru geliştirmiş bizde niye yokmuş? Boğaziçi Üniversitesi´nde yapılan hak temelli, özgürlükçü etkinliklerin haddi hesabı yok, açılan atölyeler, yapılan paneller saymakla bitmez, niye kimse kalkıp da bunu gündeme getirmiyor ?

At gözlüklü diğer mühendislere inat, çıkarın atın at gözlüklerinizi, bir farkınız olsun. . .
largo
(03/09/2011 - 10:14)
ülkenin kendisini güçlendirmesine karşı değilim, karşı olmamda saçma olur zaten, ancak bir ülkenin sadece savunma sanayine yatırım yaparak güçleneceğini düşünen ya da bu düşünceyi savunan insanın acizliğine acırım . .

YA ARKADAŞ BEN Mİ ÇOK FAŞİSTİM ANLAMADIM

DİYELİM ŞİMDİ BİZİM EKONOMİ SÜPER TEKNOLJİ DEVİYİZ AMA SİLAHLANMAYA KARŞIYIZ VE ORDUMUZ DA YOK

VE ABD GELDİ BİZE SALDIRDI NE YAPMAMIZI DÜŞÜNÜYORSUN YANİ PENCEREDEN CEP TELFONU PC ATMAYI MI

HIII YOK DIŞARDAN ALALIM BİZ ALET OLMAYALIM DERSEN O DA SAÇMA ELALEME PARA KAZANDIRACAĞINA SEN KENDİNE YAP EN AZINDAN

DEMİŞSİN YA ABD ELE GEÇİREMEDİ ÇOK GÜÇLÜ NE OLDU

SANA ŞUNU SORUYORUM BİZ GİRSEYDİK NE KADAR DA BİTERDİ KAÇ KAYIP VERİRDİK ABD GİRDİ KAÇ KAYIP VERDİ

ŞUAN İNSANLIĞIN ULAŞABİLDİĞİ SON TEKNOLOJİK ORDU ABD ORDUSUDUR.

At gözlüklü diğer mühendislere inat, çıkarın atın at gözlüklerinizi, bir farkınız olsun. . .


DEMİŞSİN YA

BENDE SANA ŞUNU TAVSİYE EDİYORUM

5 YAŞINDA ÇOCUK YA DA GÜZELLİK YARIŞMALARINDAKİ BEYİN FAKİRİ KIZLAR GİBİ

DÜNYA BARIŞI SİLAHSIZLANMAYA HAYIR DEMEDEN ÖNCE

BU VATANIN SİLAHLA SÖKE SÖKE ALINDIĞINI UNUTMA DERİM


KEŞKE ŞUAN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ TEKNOLOJİSİ BİZDE OLSADA PKKNIN KÖKÜNÜ KURUTSAK

KEŞKE DÜNYA BİZİM ORDUMUZDAN KORKSADA GİDİP FİLİSTİN AMBARGOSUNU YARSAK

KEŞKE KENDİ SORUNLARIMIZLA İLGİLENMEK ZORUNDA KALIRKEN SIRF SUNNİ OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLEN SURİYELİLERİN YANINDA OLSAK

KEŞKE BİZ SAVAŞ KONUSUNDA 1 NUMARA OLSAK DA SOMALİDEKİ AFRİKADAKİ AÇLIĞA YARDIM YAPMAYA ZORLASAK DİĞER ÜLKELERİ


TEKRAR DİYORUM KEŞKE HİÇ SAVAŞ OLMASA İNANAN İNSANLAR İÇİN 4 MİLYAR İNSAN KIYAMETTE YOK OLACAK BİR DÜNYA İÇİN BU KADAR ÖLÜM SAÇMA

AMA BİRDE BUNU YÜKSEK SAVAŞ TEKNOLJİSİNE SAHİP RUSLARLA SAVAŞAN ÇEÇENLERE SOR
ORADA AİLESİNİN NASIL KATLEDİLDİĞİNİ

VE ELLERİNDE SADECE MİLİS GÜCÜ OLDUĞU VE HAVA GÜCÜNÜN SIFIR OLDUĞUNU ANLATSIN

BİZ AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMIYORUZ SADECE ŞUNU BİLİYORUZ Kİ TÜRKİYENİN BULUNDUĞU TOPRAKLAR SADECE 90 SENEDİR SAVAŞ GÖRMEDİ ONSAN ÖNCE HEP SAVAŞTI

VE BİZ BİRGÜN SAVAŞA GİRERSEK TOPRAĞIMIZ AİLEMİZİ NAMUSUMUZU ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK İÇİN HERŞEYİ YAPMAYA HAZIR OLDUĞUMUZDA

İSTANBULDAN KALKAN F16 DAHA HEDEFİNE ULAŞMADAN İSTANBULA UYDUDAN VERİLEN EMİRLİ İSTANBULU VURABİLECEĞİ ÇÜNKÜ YAZILIMI ELE GEÇİREMEDİK


Kİ BU YAZILIM MEVZUSU DA BİZZAT TAİ GÖREVLİSİNDE SÖYLENMİŞTİR




metehan
(03/09/2011 - 19:12)
@ attis

hümanist yaklaşımını anlıyorum ama bizim uçaklar, tanklar, hatta dakikada bilmem kaç insanı öldüren silahlar yapmamız gerekir. bize karşı kullanılmaması için biz yapmalıyız! yoksa başkalarından aldıklarımızın kime karşı kullanılacağını uçaklarına, tanklarına yazılımlarını kendi yükleyen abd bilir.

demişsin ki büyük devletler politikayla işlerini hallediyor. bu dediğine gerçekten inanıyor musun? ´´israil´´ ve ´´abd´´ işlerini silahla değil politikayla halleden ülkeler diye verebileceğin EN SON ÖRNEKLER! farklı dünyalarda mı yaşıyoruz nedir? bugün en çok şiddet uygulayan İSRAİL ve ABD yi örnek veriyosun bu işe. ayrıca şu sözü unutma ,´´elinde güçlü bir ordu olmadan politika yapamazsın!!´´

son olarak ytü-itü karşılaştırmasına gelirsek. evet itü nün daha faal olduğu ortada. ama ytüde de çok güzel projeler yapılıyor. mesela yenilenebilir enerji konusunda bayağı yol katettik. sadece güneş değil rüzgarla çalışan araba yaptık. Türkiye´de ilk ve tek!!!ama maalesef biz bunları duyurma konusunda itü den bile kötüyüz. itü sadece ingilizce eğitime geçmesini bile ´´DEVRİM´´ adı altında duyurdu. halbuki ne devrimi?? bişeyi ingilizce öğrenince mi kaliteli eğitim oluyo? ama basına farklı yansıttı, taban puanları yükseldi, diplomasının prestiji arttı. aynısı ytü de olsa kimse bilmezdi.
kikaku
(03/09/2011 - 20:51)
attis ´ e söyleyecek söz yok.

çok ağır saçmalıyor..
mrtdenibaret
(04/09/2011 - 01:42)
Yıldız da değişim yeni başladı aslında YUEM (Yıldız Ulusal Enerji Merkezi) Disiplinlerarası arge merkezi(Medikal ağırlıklı) gibi dpt desteğini almış çiçeği burnunda merkezlerimizin kurulumu kağıt üstünde bitti mimari projeleri tamamlanıyor ki YUEM in enerji verimliliği üstüne ülkemizde gelişime öncülük edecek planları var.

Yeni kurulan Mekatronik bölümünün akademi kkadrosuna göz atarsanız başarılı akademisyenlerin okula kazandırıldığını görebilirsiniz.

Biyomedikal mühendisliği de son derece sağlam bi kadro ile hazırlanıyor.

Savunma Sanayii Günlerine gelen ülkemiz geleceği için en önemli firmalardan biriyle bir akademisyenimiz santez e başlıyor. Proje dosyası tamamlanıp onAylanınca internetten vs.. kendiniz de duyacaksınızdır diye düşünüyorum.

Yine savunma sanayii günleri sayesinde fnss firması 2-3 arkadaşımızın theo jansen mekanizması üstünden geliştirmeye çalıştığı mekanik katır projesine destek vermektedir. Projenin imalatı vs.. devam etmektedir.

Rahmi hoca göktürk 2 projesinin ülke çapındaki 4 danışmanından biridir.

Isı-proses konusunda zatne başarılıyız ve bu anabilim dalının beyaz eşya devlerinden biriyle bir mükemmelliyet merkezi kurması an meselesi.

AESK ve REK özgün projelere imza atarken Mak-Tek te bir atölye kurma aşamasındadır. Mekanik Katır projesi ve yoldaki diğer projeleriyle öğrenci projelerine çeşitlilik katmaya hazırlanıyor.

derken tüm bunlar son 1-2 yılda olgunlaşan şeyler ve gerek akademisyen gerek öğrenci tarafında bi hareketlenme söz konusu. Henüz ilk meyveler olgunlaşma aşamasında. Önümüzdeki yıldan başlayarak bu meyveler dalından koparılıp pazara çıkacaktır.

Eksiklerden şikayete devam ama burdaki bazı yorumlarda belirtildiği gibi uzaktan bakmak ve ön yargılarla yaşamak yerine şu kulüplerde okula faydalı olabilirsiniz. Bu kadar çok aktif kulüp her üniversiteden çıkmaz çünkü ODTÜ, Boğaziçi, Sabancı gibi yerlerde öğrenci akademisyenlerde atraksiyonu görünce kendi ekstra bi çabaya ihtyiaç duymuyor.

Bizim okulumuzda ise okulun pasifliğine tepki olarak başlayan öğrenci hareketleri şanslı bir şekilde akademik takviyelerle hareketlenen okul yönetimi derken paralel bir gelişim yolda diye düşünüyorum.

Uzun oldu ama okulda kendi gördüğüm gelişmeleri özetlemeye çalıştım. Bu arada teknopark ımızda da yakında farklı hareketler yolda.
nypd
(04/09/2011 - 11:11)
bu işi kulüplerden beklemek yanlış
TAI´nin yazdıklarına katılıyorum hocalarımız uyuyor birileri onları uyandırsın yönetim de aynı şekilde yakında teknikten ziyade sadece sosyal başarıları ile övünen bir üniversite olacaz

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.