usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
MAKİNE DEKANLIĞINDAN BİR YENİLİK DAHA !!!
derste bir hocanın söylediğine göre(hocalara mail atmış dekanlık) artık her dersin zorunlu bir kitabı olacakmış öğrenciler o derse o kitaptan çalışacakmış ve hocalar derste konu anlatımıyla uğraşmayıp sadece basit bir kaç bilgi verip öylece geçecekmiş.

bu sistem abd üniversiterinde kullanılıyormuş, abd patentli sayın dekanımız bu sistemi üniversitemize getirmeye çalışıyor.

herhalde sayın dekanın kitap paralarından haberi yok, ayrıca bu sistemin açık öğretimden farkı yok ne anlamı kalır o zaman fakültede okumanın

makine dekanlığı yenilik adı altında ha bire öğrenciye yükleniyor. bir yenilik yapsında bizim hayrımıza olsun kardeşim ya burası türkiye abd değil ki yok ders kayıt sistemin abd göre yap yok ders işlemeni abd göre yakında abd ye göre sıçmaya gidecez(tabi burası ironi)


gönderen: edizytu - 04/12/2010 - 20:27
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Can Çelik
(04/12/2010 - 21:28)
yeni uygulamaya karşı çıkabilirsin fakat bu işi Yunus Çengel ile şahsi bir meseleye indirgemeye gerek yok.
çapkın
(04/12/2010 - 21:44)
yok arkadşın bahsettiği mevzuyu atilla bozacı yunus çengelin fikri ben katılmıyorm demişti yani bu zaten dekanın fikri..
ezo
(04/12/2010 - 21:46)
açıkçası bu kitap uygulaması,eğer Olcay hoca ile Alpay hocanın gaz tesisatı kitabı gibi ya da merhum Orhan hocanın motorlar kitabı gibi bir kitap uygulaması olacaksa kesinlikle YARARLI olacaktır.şayet bu yararı gaz tesisatı dersinde,motorlar dersinde fazlasıyla görüyoruz.en azından derste neler anlatılır,neleri öğrenmemiz gerekir,bunu daha net kavrayabiliyoruz.kitap uygulaması bence olması gereken bir uygulamaydı zaten.

diğer türlü uygulama olursa yani piyasada ki gibi 30 40 tllere kitap almak zorunda kalacaksak,işte o zaman bazı arkadaşlar ciddi anlamda mağdur olurlar.ama onun da çaresi var ki nette küçük bir google araştırmayla her türlü kitabın türkçe-ingilizce pdf vs. formatları mevcut.(1960lardan kalma,sadece beyazıtta ki sahaflardan bulabileceğimiz bir kitabı da zorunlu ders kitabı yapmazlar.)

her türlü yararlı olacak bir uygulama.


n\a
(04/12/2010 - 22:59)
her değişiklik sancılı olur. alışılınca karar verilir doğru ya da yanlış.
Shady
(05/12/2010 - 09:06)
Çok yerinde bir karar olmuş. Kitapların öğrenciye katkısı aşikardır. Fotokopiyle, ders notlarıyla mühendis olunmaz...
attis
(05/12/2010 - 11:04)

Ciddi anlamda yerinde bir karar olmuş , her vize dönemi a ve t blok fotokopicilerine dünyanın parasını veriyoruz yok efendim tablolar varmış yok efenim grafikler olmadan olmaz diye cebimizden çıkan paranın haddini hesabını bilemiyoruz . . .

Yalnız ben ´´ hocalar derste konu anlatımıyla uğraşmayıp sadece basit bir kaç bilgi verip öylece geçecekmiş.´´ kısmına takıldım . . .

Zaten bir çok hoca elinde bilmem hangi kitaptan alınmış notlarla geliyor ,notlara baka baka aynısı yazıp gidiyor , oldu olacak bize sene başında kitap ismi ve vize tarihleri söylensin bizde hiç okula gelmeyelim evde çalışalım açık öğretim modunda okuyalım mezun olalım . . .

Kusura bakmasın kimse ama okulda hocadan bilgi öğrenmeyeceksem , üniversitenin okulun eğitimin hiç bir anlamı olmaz . . .

Tabi birde kitap fiyatları konusunda nasıl bir çalışma yapılacak onu bilmek lazım . En basidinden bir ısı transferi kitabı 35 lira , bir akışkan kitabı 30-35 lira iken herkes bu kadar para veremez , dekanlığın ABD sistemlerine olan sevecenliğini ve hoşgörüsünü , öğrencilerine de yansıtacağınızı umuyorum . . .

saygılar . . .
persmash
(05/12/2010 - 11:24)
hocalar derste konu anlatımıyla uğraşmayıp sadece basit bir kaç bilgi verip öylece geçecekmiş.

bu kısmı arkadaş g.tünden uydurmuş gibime geldi. Ya da hangi hoca söylediyse bunu o hocanın uydurduğu bişey olduğu kesin.

Ayrıca çok yerinde bir karar. Fotokopilerle ugrasmaktan canımız cıkıyordu. Adam slayytan anlatıyor, slaydı fotokopiciye veriyor tamam. Böyle ders mi olur arkadaş. Kesinlikle kitap şart. Hemde her ders için...
n\a
(05/12/2010 - 19:18)
atilla hoca ben katılmıorum demiş... kendisi yıllardır ne yapıyor kendi yazdığı kitabı herkes tarafından alınıyor kendisi de onun aynısını yansıtıp anlatıyor...yani laf olsun diye konuşmuş kendileri... okul açıköğretim gibi demişsiniz şimdi farklı mı çoğu derste kimse yok sınav zamanı oturacak yer kalmıyor...
fotokopilere az mı para veriyoruz bir düşünün... belki de hocalar gaz tesisatında olduğu gibi ytü yayını olarak yazacaklardır.
Görecez bakalım ama değişime bu kadar direnmekte saçma gibi geliyor bana

edizytu
(05/12/2010 - 19:32)
persmash götümüzden uydurduğumuz yok sistem geldin mi görürsün

bunu neden yapıyorlar söyleyeyim öyle eğitim falan iyi olsun öğrenciler daha iyi öğrensin diye değil

1. üniversitelerin işlevini değiştirmek

2. hocalrın boş vakitlerin artırıp piyasa için Arge çalışmalarını hızlandırmak

3. üniversitede öğrencinin bağının azalıp daha az sosyal hayat daha fazla iş ve ders yükü

yani öğrenciklik artık kalkıyor, kendin pişir kendin ye tabi yiyebilene

kb7
(05/12/2010 - 19:57)
bence tek bir kitap, bir mühendis adayının yaklaşım ypamasını zorlar.hocalar ders notları gibi kitap hazırlasınlar.gaz tesisatı kitabı gibi ytü vakfından basılsın,hocanın bize öğretmek istediği bakış açısını alalım o kitap sayesinde.

bu okulun farklı bir kültürü var.dolayısıyla öğrenciside olaylara kendi kültürünün farkıyla doğru bir yaklaşım yapabilmeli.kendi hocalarımızın kitapları okutulsuın eywallah derim.
persmash
(05/12/2010 - 20:05)
arkadaş kafanız basmıyor boşuna muhalefet olsun diye direniyorsunuz işte.
boşver millet sizin ne olduğunuzu anlar zamanla.
yeni sistem herkesin yararına olacaktır.
yok sosyal hayatmış vakit ayıramıyormuşuz gibi palavralar dizmeyin.
öğrencisin sen görevin okumak. ota boka eglence adı altında okulu asmak değil. adam gibi okuluna gel dersini ogren sonrada git ne halt yersen ye.
bu okuldaysan bu okulun kurallarına uyacaksın.
öyle baş kaldırıp bi boktan anlıyormuş gibi milleti amacının ne oldugunu bilmeden galeyana getirmeye calısmayacasınız.
bu işte burda biter.
getirilecek tüm yenilikleri sonuna kadar destekliyoruz.
ne kadar yeniliklere bazı gerizekalılar karşı cıksada.
biz onların gerçekde ne halt olduklarını cok iyi biliyoruz...
yakup33
(05/12/2010 - 20:31)
ben bu sistemi desteklıyorum arkadaşlar.türkiyede üniversite eğitiminde yeni bir soluk getireceği kesin.
ayrıca amerikan üniversitelerinde bu sistem uygulanıyor diye biliyorum.
hoca gelıyor, ders konusunda bahsediyor biraz, sora projeyi veriyor, sende derse çalışıp projeyı yapıyorsun(araştırma yapman ve ders çalışman da cabası).bununda dışında sınav yükünün de çok olmadığı da söyleniyordu.
bakalım arkadaşlar bakıp göreceğiz..
TEAMCAN
(05/12/2010 - 20:32)
Arkadaşlarım,
Türkiyede herhangi bir bölümden mezun olduğunuzda müh. olur öğretmenlik olur tiyatro olur ne olursa olsun şu mantıkla çıkıyoruz ;

´artık ben .... oldum.´

mühendis oldum,tiyatrocu oldum vs.

amerikada mantık bu değil. amerikada veya diğer avrupa ülkelerinde kişi üniversiteden mezun olduğunda mantığı şu oluyor ;

´artık ben .... olabilirim.´

´artık ben mühendis olabilirim.´ gerekli bilgi birikimim var.´artık ben tiyatrocu olabilirim.´ gerekli bilgi birikimim var.
yani amerika ve diğer üniversitedelerde kişi mezun olduktan sonra kendini sürekli geliştirmeye devam ediyor bu mantık onu buna sürüklüyor.

bu çalışma mantığının okuldaki yansıması ise şöyle;
bizde hocalarımın yaptığı, dersi en ince ayrıntısına kadar işlemek.böyle olunca öğrenci zaten hoca işledi bunları diyerek tekrar etme veya yeniden çalışma gereği duymuyor.hocamın konunun pratikte nasıl kullanıldığını anlatması gerekirken formüllerle,çıkarımlarla uğraşıyoruz.
amerikadaki mantık ise hocanın dersin ve konuların ne olduğunun anlatması öğrencilerin ise kendi çalışarak konuyla ilgili diğer gerekli şeyleri anlaması.çoğumuz sınava çalışırken anlıyoruz ya konuları bu yüzden işte.

yunus hocamın yaptığı şey aslında tam yapılması gereken şey.dersinde de bunu aynen uyguluyor.ben şu okulda bir tek yunus hocamın dersine önceden ders çalışarak gittim.çünkü hocamın dersi tam bir diyalog halinde ve pratik ağırlıklı.ben ise formüllerle ispatlarla uğraşıyorum.hem kendim konuları kendim çalışıp hemde hocamın bize ayırdığı zamanından en uygun şekilde yararlanıyorum.

bu açıdan tekrar kutluyorum yunus hocamı.

künefe
(05/12/2010 - 22:42)
mit vs. ytü
tabi çok yerinde bi kıyaslama olmuş..

birileri açıköğretim gibi demiş e zaten geçen seneki kontenjan artımıyla özellikle 2. öğretimlerle birlikte hiçbiyeri kazanamayan yıldız makineye gelir oldu..

balık istifi konserve gibi sınıflara zaten konservatif eğitim yakışır aynen böyle ziplenmiş halde paket bilgiler... laba girmeden, kaynak yapmadan, manivela nedir bilmeden, civatayla somunu ayırt edemeden alalım diplomayı mühendis oluverelim


aman kimsenin kimseyle arası aılmasın diye kontejan açılsın, sistem habire değişsin..

ama dikkat !! o diplomaya imza atan bir/birkaç el olacak elbet , manavdan mı aldın sen mühendislik diplomasını dediklerinde ben şu şu hocanın öğrencisiydim diyecek birileri
yakup33
(05/12/2010 - 23:07)
@künefe
hocam ben orda mit ile karşılaştırmakdan ziyade, önümüzde bizden daha iyi olanları söylemek istedim.illaki mit ile türkiyedeki en iyi üniversitelerin bile(ytü´ni geçtim) dağlar kadar fark var.
benim düşüncem bizden daha iyi olanların örnek alınması yönünde.yunus hocanın da amerikada çalışmış olması dolayısıyla(yani yunus hoca, bu sistemi orda görmüş ve kullanmış bir hoca) benim biraz daha güvenim artıyor.

bilmiyorum arkadaşlar.belki yanlış düşünüyorumdur.burda amacım başta künefe arkadaşımız olmak üzere kimseye hakaret etmek veya kimsenin gururuna bi saldırıda bulunmak değildir.

bakalım artık, hocalarında bizlerinde bilmediği bi sistem olacak anladığım kadarıyla.umarım iyi olur.
edizytu
(05/12/2010 - 23:32)
persmash

"bu okuldaysan bu okulun kurallarına uyacaksın.
öyle baş kaldırıp bi boktan anlıyormuş gibi milleti amacının ne oldugunu bilmeden galeyana getirmeye calısmayacasınız. bu işte burda biter."

bu iş burada bitmez, sen benim ne halt olduğumu biliyorsan bu kelimeyi kuruşundan belli senin de ne halt olduğun ben senin gibi her önüme geleni kabul etmek zorundamıyım. herşey hocalardan kural koyanlardan mı gelecek onların dediklerini zart diye kabul mü edicez? tabi soru sorucaz, eleştireceğiz buna da tahamüllün yoksa her ota boka "biz bunların biliyoruz zaten" naraları nereye varıcaksın.

bu eğitim sistemi angola sakson eğitim sistemi burası ise ortadoğunun göbeği, burada bir sürü gelenek var eğitimde amerikalılar yok şöyle yok böyle iyi etrafta gezmeye gerek yok

eğer üniversitede eğitim örnek alınmak isteniyorsa ÇİN araştırında görün 16 senede nasıl ilk 100 üniversite arasına 26 tane üniversite sokmuş öyle her gelen pişmiş ayvayı yutmamak lazım


künefe
(06/12/2010 - 21:15)
@yakup33

yakup arkadaş elbette benim de sana kişisel olarak bir tepki,tavır, sataşma ...vs. gibi bir amacım yok. tatsızlık olmasın kardeşim:)

yeterince açık yazmamaışım tabii şunu söylemek istedim; bence eğer sistem -yararlıysa bile- böyle tepeden inme biçimde geldiğince iş yararlığını kaybeder yani tabiiki bizim okul da daha iyi okulları örnek alsın gelişsin, güzelleşsin de o okullarda okuyan öğrenci potansiyeli (bilgi-beceri- bilgiyi kullanma becerisi-sosyal zeka vb açıdan) bizdekiyle aynı mı ki ? e değilse, bence orda faydalı olan bir uygulamanın bizde de aynı sonucu vermesini beklemek ya da "bakın efenedim biyerlerde böyle bizde de olsun, ne varmış " demek pek dayanaksız , pek havada...


zaten burda herkesin yorumlarını paylaşması, kendince bu okulu, burda aldığımız eğitimi, daha yüksek seviyelere getirme çabasındandır..

mühim olan önce bi düşünmek, sorgulamak, irdelemek (üniv öğrencisi olarak doğal olarak yapmamaız gereken de bu zaten bence) GERÇEKTEN leyhimize olanı tercih etmek/ ettirmek!...





n\a
(06/12/2010 - 23:40)
ne yalan diim kulağa iyi bir sistem gibi geliyor. ama tepeden inme "ben yaptım oldu" anlayışı canımı sıktı yine! üniversitelerde kararların biraz daha demokratik alınmasında bence bir sakınca yok, korkmayın istişareden sevgili dekanlık...

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.