usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Okul Mailine gelen ders seçimleri hakında bilgilendirme Maili..
BİLGİNOT

TARİH: 1 Aralık 2010

KİMDEN: Yunus Çengel, Dekan

KİME: Makine Fakültesi Öğrencileri

KONU: Yeni kayıt sistemi hakkında bilgilendirme

Sevgili öğrenciler,

Üniversitemizde her yarıyıl başında yaşanan ve eğitimin ilk iki haftasında eğitimi olumsuz etkiliyen ve hayatı çoğumuz için kabusa çeviren kayıt ile ilgili çetrefilli problemlere bir çözüm üretmesi için Eğitim ve Öğretim Komisyonuna görev verilmiş, ve benim de üyesi olduğum komisyon 4 Kasım 2010 tarihinde saatler süren tartışmalardan sonra devrim niteliğinde kararlar almıştır. Oybirliği ile alınan bu kararlar YTÜ Senatosunun 11 Kasım 2010 tarihli toplantısında oybirliği ile onaylanmış, ve Bahar 2011 yarıyılından itibaren tüm üniversitede yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştır. Alınan kararlar YTÜ’deki kayıt sistemini büyük etapta modernleştirmekte, ve aşağıda özetlenen bir çok yenilikler getirmektedir:

1. Ders seçme ve derse kaydolma sorumluluğu artık tamamen öğrenciye aittir. Dersi seçme, kaydolma, ve dersi silme işlemlerini öğrenciler otomasyon sisteminden kendileri yapacaklardır. Öğrenci isterse danışmanını görüp danışmanlık hizmeti alacak, istemezse danışmanını görmüyecektir. Öğrenci alacağı derslere kendisi karar verecek, ve tabi olduğu programın şartlarını sağlamaktan (%30 İngilizce şartı dahil) kendisi sorumlu olacaktır. Artık bölümlere ders kaydı ile ilgili dilekçe verilmiyecek, danışmanlar telefonların başında oturup öğrencileri kaydetmiyecek, ve ders eklemek/sildirmek istiyen öğrenci bölüm veya danışmanına gitmek zorunda kalmıyacaktır. Bütün bu işleri öğrenci otomasyon sisteminde kendisi yapacaktır.
2. Öğrenci sadece bir kaç gün değil, tüm kayıt döneminde ders ekleyip silebilecektir. Örneğin akademik takvimde bir dersin ilk 4 haftada silinebileceği belirtilmişse, öğrenci dersler başlamadan önce ve bu 4 haftalık süre içinde bilgisayara girip kendisini istediği dersten silebilecektir. Akademik takvim öğrenciye ders ekleme süresi olarak derslerin başladığı ilk iki haftayı belirtmişse, öğrenci bu 2 hafta süresince kimseden izin almadan ve kimseye başvurmadan sisteme girip istediği derse kendisi kaydolacaktır. Yani bundan böyle öğrencinin ders ekleyip silmek için bölüme dilekçe vermesi ve bu işlemi yaptımak için danışmanı peşinde koşması dönemi kapanmıştır. Öğrenci artık ekle/sil ile ilgili herşeyi kendisi yapacaktır.
3. Zorunlu derslerde yeterli kapasitenin açılmasına itina edilecektir. Ihtiyaç halinde derslerin kapasite arttırımı veya yeni bir gurup açılmasına bölüm karar verecek, ve bölüm kapasite ile ilgili problemlere çözüm üretip sonucu ilan edecektir.
4. Birçok suistimallere yol açan, 1. öğretimdeki sınıfların kapasitelerini zorlayıp öğrenim kalitesini olumsuz etkiliyen, ve iki öğretim arasında büyük dengesizliklere sebep olan 1. öğretim öğrencilerinin 2. öğretimden ve 2. öğretim öğrencilerinin 1. öğretimden ders alabilmeleri dönemi sona ermiştir. Suistimal kapısını tamamen kapatmak için artık mezuniyet durumu olsa bile 2. öğretim öğrencileri 1. öğretimden (veya tersi) ders alamıyacaktır. Ancak gerekli görülen hallerde bölümler tarafından her iki öğretim öğrencilerine de açık olan dersler açılabilecek veya açık olan dersler birleştirilebilecektir (örneğin bir dersin 1. öğretim gurubuna 8 öğrenci, 2. öğretim gurubuna 9 öğrenci kaydolmuşsa, iki gurup tek bir gurup olarak birleştirip her iki dersin iptal edilmesi önlenmiş olur). Veya mevcut gurupların dolması durumunda bölümler her iki öğretime de açık olan tek bir ek gurup açabileceklerdir. Bunu yapma yetkisi bölümlerdedir. Bu kararın bir kısım öğrencilerin hoşuna gitmiyeceğinin farkındayız. Ancak eğitime bir düzen ve ciddiyet velmesi için bunu gerekli gördük.
5. Çift anadal (ÇAP) yapan ve dolayısıyla çok sayıda ders alan öğrencilerimiz her iki öğretimden de ders almadıkları taktirde mezuniyetlerinin geçikibileceğini ifade etmiş ve esneklik talep etmişlerdir. ÇAP öğrencileri için istisna yapılması talebi not edilmiş, ve ileride görüşülecektir.
6. Ders kayıt dönemi başlayınca, ilk gün sadece son sınıf öğrencileri, ikinci gün sadece son iki sınıf öğrencileri kayıt yaptırabilecektir. Üçüncü günden itibaren kayıt sistemi tüm öğrencilere açılacaktır. Böylece mezuniyete yakın öğrencilerin mezuniyet için almak zorunda oldukları derslere doluluk yüzünden kaydolamaması söz konusu olmıyacaktır. Mezuniyet durumundaki öğrenciler bu ayrıcalığı değerlendirmezlerlerse sorumluluk kendilerine ait olacak ve sonuçlarına katlanacaklardır.
7. Yukarıdaki kararlara ek olarak, fakültemiz pilot bir uygulama olarak önümüzdeki dönem aşağıda detayları verilen önkayıt sistemi uyguluyacaktır.
8. Son olarak, bu dönem başında aldığımız bir karar Bahar 2011’de uygulamaya geçecek, ve dal dersleri Genel dalındaki tüm öğrencilere açık olacaktır. Ancak kapasite sınırı olan dal derslerinde o dal öğrencilerine öncelik verileceğinden Genel dalındaki öğrencilerin bazı dal derslerine kayıt yaptırmaları mümkün olmıyabilecek, ve başka bir dal dersi seçmeleri gerekebilecektir.

YTÜ’de eğitimin çağdaşlaşması yönünde ciddi bir adım olan bu kararlara destek olmanızı ve asılsız söylentilere rağbet etmemenizi rica eder, başarılar dilerim. YTÜ’deki eğitim kalitesini en üst düzeye çıkarmak ve siz öğrencilerimize en iyi hizmeti vermek için ancak sizin desteğinizle mümkün olacaktır.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Yunus Çengel
Dekan

EK: Makine Fakültesinde ön kayıt sistemine geçiş

YTÜ Senatosu 11 Kasım 2010 tarihli toplantısında kayıtlarla ilgilil gündem maddesi görüşülürken dekanlığımızın değişik platformlarda tartışmaya açtığı ön kayıt sistemi de gündeme gelmiş, ve Rektörlüğün teklifiyle ön kayıt sisteminin Bahar 2011 döneminde Makine Fakültesinde bir pilot uygulama olarak denenmesine karar verilmiştir. Bilahare Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi de pilot uygulamaya katılmaya karar vermiştir.Sağladığı avantajlardan dolayı ABD dahil bir çok ülkede standart bir uygulama olan ön kayıt sistemi şöyle işlemektedir:

Bölumler tam teşekküllü ders programlarını yeni dönemin başında değil, önceden hazırlayıp bir önceki dönemin bitmesine yaklaşık bir ay kala ilan etmekte, ve ilan edilen tarihte kayıt sistemi öğrencilere açılmaktadır. Örneğin Bahar 2011 dönemi için fakültemiz bünyesindeki bölümlerin açacağı tüm dersler Aralık ayının ilk yarısında hazırlanıp sisteme girilir. Sonra da otomasyon sistemi ilan edilen tarihte öğrencilere açılır (ilk gün son sınıf öğrencilerine, ikinci gün 3üncü ve 4üncü sınıf öğrencilerine, ve üçüncü gün tüm öğrencilere olmak üzere). Bu aşamada ders hocalarının isimleri belli ise yazılır, değil ise boş bırakılır. Öğrenciler bu süre zarfında gerek görürlerse danışmanlarını görürler (herkes okulda olacağı için büyük kolaylık sağlar), ve harç ödemeksizin derslere kaydolurlar. Bu iş için örneğin bir hafta verilebilir. Bu süreçte kapasite arttırımı ve yeni gurup açılımı gibi gereken ayarlamalar bölümlerce yapılabilir, ve yeterli öğrenci sayısına ulaşmıyan seçmeli dersler iptal edilir (veya 1. ve 2. öğretim gurupları birleştirilir).

Öğretim üyesi sayısının yetersiz kaldığı durumlarda bölüm başkanlıkları fakülte veya YTÜ vardır). Geçmiş tecrübeler ışığında, rağbet göreceği düşünülen dönem dışı dersler de erkenden bu listelere konur, ve yeterli talep gören derslerin açılmasına karar verilir. Yetersiz talep gören dersler daha dönem başlamadan iptal edilir, ve öğrencilerin başka bir ders seçmesi sağlanır. İçinde bulunulan dönemde beklemedikleri halde bir dersi geçen veya o dersten kalan öğrenciler sonucu biraz etkiliyebilir, ancak bu etki küçüktır ve genel resmi değiştirmez.

Yeni dönem başlayıp öğrenci harcını yatırınca, bu önkayıtlar otomatik olarak kesin kayda dönüşür. Son güne kadar harcını yatırmıyan öğrencilerin önkayıtları iptal edilir. Öğrenci akademik takvimde belirtilen süreler içinde yeni ders almaya ve aldığı dersleri silmeye devam edebilir.

Ön kayıt sisteminin temel avantajı planlama için bölümlere uzun zaman vermesi, öğretim üyelerinin ders yüklerinin gerçekçi olarak erkenden belirlenmesine imkan vermesi ve sürprizlere meydan vermemeri, ve dönem başında kayıt izdihamının önlenmesidir. Tek dezavantaj ise bir sonraki dönemin ders programlarının iki ay önccden yapılması gerekliliğidir.

Önkayıt sisteminin beklenen randımanı tam olarak vermesi için tüm üniversitenin bu sistemi uygulaması gerekir (ki derslerimizi alan başka fakülte öğrencileri de ciddiyetle kayıtlarını yaptırsınlar). Yine de fakültemizdeki pilot uygulama sistemin sağladığı ciddi avantajların görülmesini sağlıyacak, ve önkayıt sistemin gelecek yıl tüm üniversitede uygulanmasının önünü açacaktır. En azından seçmeli derslerimiz için gerçekçi bir tablonun erkenden oluşmasını sağlıyacaktır.

Bu konuda bilginizi ve Bahar 2011 dönemi için Aralık sonunda açmayı düşündüğümüz önkayıtlara ilan edilen takvim çerçevesinde katılımınızı önemle rica ederim. Bu bir pilot uygulama olduğu için, diğer fakülteler tarafından verilen derslere normal kayıt takvimi içinde yapmanız gerekecektir. Beklentimiz, önümüzdeki dönem bir kayıt izdihamı yaşanmamasıdır.




daha önce eklendiyse silebilirsin admin..


gönderen: Sir Aykut - 02/12/2010 - 01:31
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
TEAMCAN
(02/12/2010 - 02:25)
--Birçok suistimallere yol açan, 1. öğretimdeki sınıfların kapasitelerini zorlayıp ´´´öğrenim kalitesini´´´ olumsuz etkiliyen, ve iki öğretim arasında büyük dengesizliklere sebep olan 1. öğretim öğrencilerinin 2. öğretimden ve 2. öğretim öğrencilerinin 1. öğretimden ders alabilmeleri sona ermiştir.--

-Ben bu suistimal olayını anlayabilmiş değilim.ben 1.öğretimden veya arkadaşım 2. öğretimden ders seçerken kimin hakkını yiyoruz ki? ilk 5 beş gün zaten herkez kendi sisteminden seçmiyormu? ondan sonraki 2 gün içinde ben ´eğer boşsa´ oradan ders seçebiliyorum.burda kimin hakkı gidiyor?çok detaylı düşününce acaba aynı dersin 2.öğretiminde olan arkadaşımla mı ben kıyaslanıyorum.sırf fareye daha önce bastığım için.
-ayrıca öğrenimin kalitesi ne demek oluyor??
biraz hafif art niyetli düşününce sanki 1.öğretimin kalitesini düşürüyormuş gibi anlaşılıyor ama ben bunu sınıfların 100-120 kişi olması gibi yorumluyorum ki usiste hepimiz biliyoruz herkezin alacağı bir makel bi termo akış 60-70 kişi olarak açılıyor.sonradan arttırılıyor.120 kişi, dönemlik 560 öğrenci alan bir okul için makul bence.şimdi şu an usise baktım bir daha hani herkez 1. öğretimden seçiyor o yüzden sabah dersleri 100 kişi akşam dersleri 30-40 kişi oluyor gibi bir durum da yok.gayet akşam dersleri de 100´er kişilik.dengeli.

ama hocalarım ´sen ikinci öğretim diye gelmedin mi? o zaman paşa paşa alacaksın o dersleri´ diyorlarsa ona diyecek hiç birşeyim yok.saygıyla eğilirim karşılarında.

ayrıca diğer uygulamalar çok yerinde olmuş.yunus hocam dersinde bahsetmişti zaten ama bu 1.,2. öğretim olayını söylememişti.
lizabel
(02/12/2010 - 08:28)
ay allah bunları kahretmesin,okulun güzel ve özenilir yanını artık saçmalığa çevirdiler bravo yönetime
n\a
(02/12/2010 - 08:54)
çap yapan öğrencilerle birlikte üstten ve alltan ders alan öğrencilerede bir ayrıcalık tanınmalı, yani üstten veya alttan ders alanlar diğer öğretimden seçebilmeli ki bu bence bir suistimal oluşturmuyacağından engellenmemesi gereken birşey..güz döneminde ve tüm bölümlerle ortak başlaması daha adaletli olurdu ama artık hayırlı olsun demek lazım..
yarayan kana
(02/12/2010 - 11:25)
1 ve 2. öğretim olayı çok kötü ama diğer değişikllikler güzel
chorock
(02/12/2010 - 12:18)


saçmalığa bak ya. öğrencilerin yararına diyorsunuz da hangi öğrenciye danışıp yaptınız? hangi öğrencinin sorununu öğrendiniz çözüm önerisini dinlediniz de yaptınız??

ders seçimi 2 ayda yapılsa ne olur 1 yılda yapılsa ne olur. sanki usis açıldığı günün 2. ve daha fazlasındaki günlerde ders seçimi yapan vardı. Ayrıca kimse de madur falan değil 1. öğretimlerin 2. öğretimden seçmesinden yada tam tersi yüzünden.
1. öğretim olan 1. öğretim saatinden alttan ders aldığında kendi dönemindeki dersi 2. öğretimden alır, 2. öğretimlilere kontenjanını bırakır. Yada gününü boşaltmak ister hem 1 hem 2. öğretimden ders alır aynı gün, yine 1. öğretim kontenjanını boşaltır. aynı şekilde 2. öğretimdeki de gününü boşaltmak yada Güneş yüzü görmek için 1. öğretimden ders alır. 1.öğretimliye kontenjanını bırakır.

Bu okulu 2. öğretimi esnek ders seçimi olduğu için seçtim. Çoğu kişi de böyle yaptı. Saat 16 da derse girip 22 de çıkaracaksınız bizi, okulda ders saatinde hiç mi Güneş yüzü görmeyeceğiz? Hiç mi bir kulübün toplantısına katılamayacağız?
22-16=6 yemek yeme saatimiz bile yok. Robotuz ya 6 saat ders yapıcaz ardarda. 2. öğretimi tercih ederken bunları bilip de tercih ettim. Haklarımızın daha sonra kaybedileceğin bilip de değil.

´´Yaptım, olacak´´ felsefesi ne zaman bitecek?

nhr
(02/12/2010 - 15:43)
hiç kimse 27 kredi sınırını falan dolduramayacak bu durumda çünkü dersler çakışacak...öyle programlar ayarlamalılar ki her dersi alabilecek durumda olmalıyız bunu da beceremediklerini yıllardır gördük.yapamayacakları için de bir çok öğrenciyi mağdur edecekler.madem öyle her dersi neredeyse her gün açmalılar.farklı saatlerde açmalılar çakıştı diye bana verilen 27 kredi alma hakkını kullanamayacaksam nasıl mezun olacağım.hangi makina öğrencisi tüm derslerini ilk seferinde geçiyor.
nhr
(02/12/2010 - 15:44)
zaten üstten ders alma hakkımızı usis08 saçmalığıyla engellediler şimdi alttan ders alma hakkımızı da engelliyorlar.
nhr
(02/12/2010 - 15:51)
ders çakışmalarından ötürü ders almanın engellenmemesi için yapılabilecek tek çözüm diğer birçok üniversitede olduğu gibi daha önce kalınan dersin devam zorunluluğunun olmaması ve bu sayede usisin bu dersi bize vermesi..ama bu durumda bile sınavlarda çakışma olabilir nasıl bir fikirle bu yola çıkmışlar acaba..
makuba
(02/12/2010 - 19:01)
lanet olsun yapacağınız yeniliğe sizin..
çapkın
(02/12/2010 - 19:18)





VERİLEN HAKKI GERİ ALMAKTIR BU YAPTIĞINIZ!




Lanet olsun yapacağınız yeniliğe!!






acan
(02/12/2010 - 19:19)
bravo şimdi saygı değer dekanlar heralde 100. yıla fazla kafa yormuşlar kalite falan diyorlar baksanıza ama ben yerleşmeden önce neden değişmedi diye sormak geliyor aklıma ???
makuba
(02/12/2010 - 19:30)
YTÜ’de eğitimin çağdaşlaşması yönünde ciddi bir adım olan bu kararlara destek olmanızı ve asılsız söylentilere rağbet etmemenizi rica eder, başarılar dilerim. YTÜ’deki eğitim kalitesini en üst düzeye çıkarmak ve siz öğrencilerimize en iyi hizmeti vermek için ancak sizin desteğinizle mümkün olacaktır.


Neyine destek olayım ben senin hangi öğrencinin sorununu dinlediniz,hangi öğrencinin isteklerini önemsediniz ki en iyi hizmeti verebilesiniz..

Maalesef 100.yıl heyecanını(!) yaşayan üniversitemiz çağdışı bir yol olan dayatma kültürünü hayata geçirmiştir..
Can Çelik
(02/12/2010 - 19:38)
karanlığa küfredeceğinize bir ışık yakın.

sohbet kısmındayım girin ne yapacağımızı konuşalım.
lispro
(02/12/2010 - 20:08)
´verilmiyecektir´,´kalmıyacaktır´ yazanı tebrik etmek lazım hangi Türkçe ile yazdıysa :)
ilyas
(02/12/2010 - 21:40)
Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
n\a
(02/12/2010 - 22:34)
dekan, sistemle oynayacağına önce kendi türkçesini düzeltsin .
Shady
(02/12/2010 - 22:55)
@alpera

Yıllarca Amerika´da kalmış bir insanın yazdığı metinden hata bulup "dekan, sistemle oynayacağına önce kendi türkçesini düzeltsin" şeklinde mesaj atmadan önce aynaya bakıp ben doğru yazıyor muyum diye sorman lazımdı. Neden diye sorarsan; Türkçe´de cümlelere büyük harfle başlanırken, cümlenin neresinde olursa olsun dil ve lehçe adları büyük harfle yazılır...
nhr
(03/12/2010 - 00:19)
arkadaşlar bize ne dekanın türkçesinden ingilizcesinden yaptığı işlere bakalım.burda iyi bir amaçla hareket etmişler ama yapamayacakları işe bismillah demişler.güzel programlar ayarlayıp kimseyi mağdur etmeden 1.öğretimler 1.öğretimden iöler iöden alsa tamam ama alttan derslerimiz var ve onlarla beraber şimdiki derslerimizi almamız imkansız olacak.bunu ayarlayabileceklerine garanti verseler tamam ama yapamayacaklar şimdiki programlarda bile sadece 1.öğretimlerde çakışma vardı..kaldıki alttan olan derslerimiz güncel derslerimizle çakışmasın.zaten kontenjanları deli gibi arttırdılar madem okulun kalitesini artırmak istiyorlar o zaman daha az zeki insanları okula almasınlar.
makina aşkı
(03/12/2010 - 00:20)
artık olan olmuş,kararlar alınmş geri dönmezler..belki sadece tek bişey için ikna edeblrz gelecek seneden itibaren başlaması..bu yaptıkları 2.öğrtmde olanlara ikinci sınıf insan muamelesi yapmak başka hiçbirşey değl..usismiş yoğunlukmuş..hepsi hikaye..yakında 2.öğrtmleri okuldan atarlarsa şaşmayın..hiç üzülmediler mi düşünmediler mi acaba bunca insanın hayatını alt üst ettiklerne..birçok suistimale yol açan da ne demek?? ikinci öğretmler istenmeyen şahsiyetler..e ölsün o zaman ikinci öğretm olanlar??herkes rahat etsin..bu kadar mı göze batıyr ikinci öğretmler,resmen üvey evlat muamelesi Allaah Allaahh sanki biz bu okulda okumuyorz..suistimal edermişiz!!!!resmen parazitlik yaptğmz manasına geliyr onur kırıcı bir açıklama olmuş,yakışmamış....sanki iknci öğretm olayını biz çıkardk...100. yıl hayırlı uğurlu olsn ne mutlu..öğrenciler içinmiş öğrencilern iyiliği içinmiş!!!e istemiyoruz bzm için faydalı olmayck diyorz..pek samimi olmuyor tabi bu durumda herşey öğrencilerimz için lafları!!!!!!bizi insan yerine koyup doğru düzgün anlatmadılar bile,resmen gizli gizli yangından mal kaçırır misali ´´dönemn ortasında´´............
n\a
(03/12/2010 - 00:28)
@Shady

yıllarca amerikada kalmış olmasının durumla alakasını anlayamadım.amerikada kaldı diye bu tip ortaokul hatalarını resmi bir yazıda yapmasını normal mi karşılamalıyız bunu mu söylemeye getiriyosun?

türkçeyi kullanmam konusuna gelince.. burası gayri resmi bir platform.günlük sohbet dilinde,yeri gelir bir yerine bi deriz,yeri gelir kelimelerdeki sesli harflerin bir kısmını hızlı yazmak adına kullanmayız,yeri de gelir cümle sonuna nokta bile koymayız.yani anlayacağın,anlamı etkilemeyecek düzeyde bir çok imla kuralına uymayız.cümleye büyük harfle başlandığını bilmeseydim bu okulu kazanamazdım zaten.türkçenin de (kesme işareti koymadım,bağlaç olan -de´yi ayrı yazdım) nasıl yazıldığını gayet iyi biliyorum.bence boşuna kıvranmışsın hatalarımı bulmak konusunda.online platformda bu tip hatalar önemsenmiyor.kasılmaya gerek yok. (bütün cümlelere küçük harfle başladım,bağlaçlara anlamı etkilediği için dikkat ederek ayrı yazdım,özel isimleri küçük yazdım.dekan da değilim.binlerce kişinin okuyacağı,ciddi boyutta tepki alma potansiyeli olan bir konuda,okuyanların haz etmediği bir içerikte resmi bir yazı yazmadım.)tabiki tercih meselesi.sen tüm kurallara dikkat ederek yazabilirsin.ama ben böyle bi platformda yazmadım diye "türkçeyi(hala, inatla küçük harfle başlayıp kesme işaretiyle ayırmıyorum) kullanmayı bilmiyor" şeklinde yorumlanamam.yazılan yazının resmiyetine bağlı.ben de bunu vurgulamak istedim.

umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
hikmet
(03/12/2010 - 00:38)
2 tane dersim kalıyodu 1 gun okula gıderım bırını oglen bırını aksamustu aksam fln alırım hallederim kalan 4 gunde calısırım dıyodum :) patladı ne yazıkkı o is 2 gun gıdersekte hicbi muhendislik firmasi almaz artik bizi muhendis olarak yada alir en ufak ucret odemeden haftada 3 gun gidip tecrube ediniriz:) kismet isallah bi geri adim atarlar yoksa 100lerce insan cok daha zor durumda kalicak. dusunuyorumda gecen sene fln alinsaydi boyle bi karar benim suan 2 dersim yerine en az 30 kredi dersim kalirdi 1 sene daha uzardi okul. hadi ben kurtardim ucundan hafif bi zarari dokunucakta ciddi anlamda gelicek donem son donemim olucak diye ayarlayip 20-25 kredi ders alip bitiririm diyen insanlarin okulu resmen en azindan 1 donem daha uzadi..
Shady
(03/12/2010 - 06:17)
@alpera

Amerika ilişkisi son derece rahatlıkla kavranabilecek birşey. Nasıl bir kas kullanıldıkça gelişirse ve bunun tersi de doğruysa; bu durum dil içinde geçerlidir. Eğer sen bir dili yıllar boyu yaşamını sürdürebilmek için kullanamazsan; o dilin dil bilgisi kurallarını unutman kadar normal birşey olamaz.

Diğer taraftan Türkçe´yi kullanma konusundaki açıklamaların talihsiz olmuş. Gayri ciddi bir ortam diye; yeri geldiğinde "bir" yerine "bi" yazmak, yer geldiğinde sesli harfleri yazmamak; hocamızın "verilmiyecektir" yazmasından daha fazla dili yozlaştırır. nbr yazmak, naber yazmaktan çok daha zarar verir dile; hangi durumda kullanıyor olursak olalım. Çıkıp da hızlı yazmak adına, yapılan bu hataları ve gençler sayesinde dilin hızla yozlaşmasına sebep veren bu yazım tarzlarını savunman doğru olmamış.

Gel gelelim; senin dediklerinin doğru olduğunu kabul etsek bile yukarıdaki hocanın gönderdiği elektronik postanın resmi olduğunu söyleyerek, "kendi türkçesini düzeltsin" yargısına varman açıklamalarına zıt düşüyor. Çünkü hocanın gönderdiği posta resmi bir yazı değil. "Günlük sohbet dilinde" savunmasını yapıp da resmi olmayan; sadece bilgilendirme amacı taşıyan bir elektronik postadaki hatalar için "dekan, sistemle oynayacağına önce kendi türkçesini düzeltsin." açıklamasını yapmak , bence, hocayı küçük düşürmeye çalışmak oluyor.


olimpia
(03/12/2010 - 10:12)
diğer değişikler güzel ama en mühim konuda öğrenciyi düşürdükleri durumun saçmalığı bir o kadar kötü etkiler yaratacaktır.


2. öğretim olup gene 2. öğretim derslerimizi seçerken bile çakışmalarla karşılaşıyoruz ki bu çakışan derslerimizi 1. öğretimden alıyoruz (doğru düzgün bir program hazırlanacaksa böle bir durumla karşılaşılmayabilir ama ben o konuda da hiç ümitli değilim )


diğer bir konu alttan ya da üstten alınan dersler, kimse çıkıpta şimdi bu derslerden kalmasaydın o zaman ya da kendi döneminin derslerini al kardeşim neyine senin üstten ders almak falan diye saçmalamasın sonuçta başta okul böyle bir hak tanıdı istediğimiz gibi dersleri alıp istediğimiz gibi bitirmeye çalşabiliriz okulu !!!

sonuçta repeat olanlar var ,çap yapanlar var yada bu kadar zor durumda da olmasa yukarda dediğim gibi istediği dersi almaya hakkı var bütün arkadaşlarımın !!!!


BÖYLE BİR SAÇMALIK KABUL EDİLEMEZ , ZATEN ÇOK MANTIKLI OLSAYDI BU KADAR İTİRAZ GELMEZDİ , BU KADAR ÖĞRENCİNİN HAKKINI YİYEMEZSİNİZ !!!!!

ÖĞRENCİNİN MAĞDUR OLUCAĞININ FARKINDAYSANIZ MAĞDUR ETMEYİN O ZAMAN BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU ?

1. ÖĞRETİMLE 2. ÖĞRETİM BİRBİRİNDEN DERS ALIP SİSTEM GAYET DE GÜZEL YÜRÜYOR , ÇOĞU ARKADAŞIM DAVUTPAŞADA YA DA YILDIZDA GEÇ SAATTE BİTENN DERSLERDE ZORLUK YAŞAMAMAK İÇİN DE GÜNDÜZDEN DERS ALIYOR ; BU İNSANLARIN GÜVENLİ ULAŞIMIDA OKULU İLGİLENDİRİR O ZAMAN !!!!!!

SEVGİLİ OKUL YÖNETİMİ MANTIKLI OLANı ,HAKKIMIZ OLANI TALEP DİYORUZ SADECE ,BU KADAR UCUZ MU BU KADAR ÇEŞİTLİ NEDENLERE YOL AÇICAK SEKİLDE ZOR DURUMDA BIRAKACAĞINIZ ÖĞRENCİLERİ HİÇ UMURSAMAMAK , YAZIK !!!!!
bubu
(03/12/2010 - 11:24)
bece durumu bıraz abartıyoruz burda o kadarda kotu bır sısteme gecılmemıs eger okul yeterlı grup ve kontenjanı bastan acarsa gayet rahat bır sekılde durum halledilir hatta son sınıflar ıcın yapılan uygulamada sıstemı baya rahatlatacak boylelıkle ılk gun sısteme gırenler %75 oranında azalacak ikinci gun %50 oranında azalacak 3. gune kadar da son sınıflar sectıgı ıcın 1 ve 2. sınıflar rahat ders secebılecek yanı sistemin kiltlenmesi gibi bir durum olmayacak bu cok onemlı bırsey 1. ogretim ve 2. ogretim muhabbetine gelince arkadaslar bu okula gırerken aksam derslerini sececeginizi bile bile girdiniz ve sizle 1. ögretim arasında da sıralamada binlerce kisi bulunuyordu yani burda bir haksızlık yok bence yanı olması gereken budur burda kımse ıkıncı ogretımı ezmıyor ıkıncı ogretım zaten aksam ders sececegim diyerek okula kayıt yaptıryor bence gayet guzel olmus ınsallah kontenjan ve grup olayında yeterlı sayıyla acılırsa sıstem gayet basarılı olur
Can Çelik
(03/12/2010 - 12:50)
bubu, bu yaptıkları değişiklik hiç bir işe yaramayacak, pozitif hiç bir etkisi olmayacak. sistem yığılmadan dolayı yine kitlenecek. sistem kitlenmesinin tek çözümü ders seçimini eskiden olduğu gibi 1 hafta normal, 1 hafta ekle-sil ve dönemin ilk haftası danışman haftası olacak şekilde 3 haftaya genişçe yaymak ve haftayı fakültelerin hacmine göre paylaştırmak.

örnek:
pazartesi - makine
salı - inşaat
çarşamba - fen-edebiyat...

hatta makine fakültesinin gününü bölümlere paylaştırmak gerekecek. mevcut makine fakültesi öğrencilerinin aynı anda girmeye çalışması bile sistemi kitlemeye yeter sayı olarak.

kapasite arttırımının yapılacağı zaman da şu anki gibi bölüm memurlarının keyfine göre değil, günün belirlenmiş bir saatinde bir dersin her grubuna eşit miktarda yapılırsa adil bir şeklide işler ders seçimi.

yapılacak en mantıklı iyileştirme bu iken saçmasapan bir uygulamaya geçiliyor. yüzlerce kişinin okulu uzayacak, zaten uzatmış olanların mezuniyeti sakata binecek, belki de mezun olamayacaklar (mesela ben). bir sürü 03lü 04lü kişi var
n\a
(03/12/2010 - 15:20)
fazla kredi alacaklar için sıkıntılı...

onun dışında en makul sistem bu.
kırocano
(03/12/2010 - 15:33)
bunun nesi makul ben hala anlayamıyorum

eski sisteme gore ne avantajı var biri yazsın merak ettim arkadaşlar

aynen desinki eskiden ban boyle oluyodu şimdi olmıccak desin tek mantıklı sebep soylesin

orta okul din hocası mantatilesindeki birini dekan yaparsan ortaya bu cıkar işte
´düzen ve ciddiyet´ ne demek neresi düzensiz sistemin nersi ciddiyetsiz

ilkokul öğrencisi gibi belli ders programına göre okulamı gelelım dakan farkındamı bilmiyorumda hepimiz eşek kadar adamız ister 3 güne sıkştrıp evde yatarız yada çalışırız bizi hangi mantıkla kısıtlıyolar

yığılmaların asıl sebebide 1ci 2ci oretim farkı değil dandik hoca iyi hoca farkı iyi hocanın tüm grupları herdaim her saat dolarken dierleri boş kalıyosa gidin kendinizi sorgulayın bizi zorla kendi derslerinize somayın

ayrıca alttan dersim varsa almıyımmı onu alcaksam normal dersimimi almıyım ne saçma iş



okulda protestolara katılmamış biriymdir ama bunun iptal olması için kesinlikle katılırım


nhr
(03/12/2010 - 15:58)
arkadaşlar hiç burdan yakınmanın bir anlamı yok haftaya bir yerde buluşalım konuşup tartışalım ancak buluştuğumuz yeri özelden mesajlarla halledelim çünkü bunu yapan insanlar bilirler ki öğrencilerin hakkı yeniyor ama yinede böyle olsun bu bizim işimize geliyor mantalitesindeki insanlar öğrencilerin sesinin çıkacağı bu platformu takip ediyorlardır neyle karşılaşacaklarını bilmesinler ki ona göre çarçabuk saçma işlerle önümüzü tıkamasınlar lütfen arkdaşlar saçma saçma korkmayın.
makina aşkı
(03/12/2010 - 17:38)
arkadaşım neresinde haksızlık yok?neden bahsediosn?neresi gayet ii?usisteki kilitlenme önlenebilecek mi sanıosn,e tmm o zaman sınıflara ayırsınlar öğretmleri niye ayırıolar??alttan nası ders alcaz??hala kavrayamadnz bazı şeyleri yok haksızlık oluyr yok şu olyr yok bu oluyr ne haksızlığı??1.öğrtmler 2.öğrtmden ders seçerken haksızlık değl de 2.öğretmler 1.öğretmden ders seçerken mi haksızlık???o zaman 2. öğretmlere daha çok haksızlık oluyr çünkü ikinci öğretmler 3 kat fazla harç ödüyr???ya da bu sistem böyle tıkır tıkır işlicek mi sanıyrsnz???yapmayın yaa biraz gerçekçi olalm..ayrıca arkadaşım sen öyle san buraya gelen öğrencilern çoğu bu sistemi biliyordu,araştırıp geldi millet heralde...
chorock
(03/12/2010 - 20:40)
bubu

kaydırma yaptım ytü makine i.ö geldi zaten. mimarlık bekliyodum.
ilyas
(04/12/2010 - 16:26)
ŞAK ŞAK ŞAK

Okul yönetimi

ŞAK ŞAK ŞAK

Ne diyorlarsa o

ŞAK ŞAK ŞAK
köprüden önce son çıkış
(05/12/2010 - 15:20)
halihazırda alttan fazla sayıda dersi olanlar için ciddi bi mağduriyet doğuruyo bu yazılan yeni sistem, onların mağduriyetinide gidermek için bişeyler yapmak lazım
Shady
(05/12/2010 - 20:23)
Oooo @köprüden önce son çıkış nasılsın abi

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.