usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
**GE'den Eskişehir'e lokomotif yatırımı**
Dünyanın en büyük çokuluslu şirketlerinden General Electric küresel mali krize rağmen Türkiye’de stratejik bir yatırım kararı aldı. GE ve Tülomsaş Eskişehir’deki fabrikada dünya pazarlarına sunulmak üzere son teknoloji lokomotif üretecek.


ANKARA - Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (Tülomsaş) ile General Electric arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanısıra fabrikanın bulunduğu Eskişehir’den milletvekili seçilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katıldı.

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, GE ile imzalanan stratejik anlaşma ile yüksek teknoloji ürünü dizel elektrik lokomotiflerin Tülomsaş’ta imalatının gerçekleşeceğini söyledi.

Yıldırım, “Bu lokomotifler daha az yakıtla çalışacak; daha çevreci olacak. Yalıtım sayesinde kabin izolasyonu daha iyi sağlandığı için daha az ses geçirecek ve aynı motor gücüyle daha fazla çekiş sağlayacak. Geleceğin lokomotiflerini üreteceğiz .(Ulan adamlar üretecek sen montajını yapacaksın.Sen üretmeyeceksin, senin aldığın KDV adamın aldığının 10000 de 1'i kadar olacak.) ” dedi.

Yıldırım bu ortaklıkla, Kafkasya, Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Afrika’daki yaklaşık 10 milyar dolarlık alt ve üstyapı pazarını hedeflediklerini belirtti.

GE Transportation Başkanı ve CEO’su Lorenzo Simonelli de GE’nin Tülomsaş ile yapacağı işbirliği sonucunda yeni pazarlara açılacağını kaydetti. Simonelli, “Bu kazan-kazan durumudur. Türkiye’nin hizmet götüreceğimiz piyasalara olan stratejik yakınlığı, ilerlemiş teknolojisi ve üretimdeki yetenekleri sebebiyle bu ülkeye yatırım yapıyoruz (Yalan . Vergiler daha az. Çevre kanunu kimsenin umurunda değil.)” diye konuştu.

50’DEN FAZLA ÜLKEDE KULLANILIYOR
Tülomsaş, GE ile yapacağı yeni yatırımda ilk etapta yüzde 35’e kadar katkıda bulunacak. Hedef en kısa sürede bu oranı yüzde 50’lere çıkarmak. Bu şekilde yılda 100 adet lokomotif üretilerek ihraç edilmesi planlanıyor. 16 bin 500’ün üzerinde GE lokomotifi şu anda dünya çapında 50’den fazla ülkede kullanılıyor.
--------------------------------------------
HANGİ İSTİKLÂL VARDIR Kİ

YABANCILARIN NASİHATLERİYLE, YABANCILARIN

PLANLARIYLA YÜKSELEBİLSİN?



gönderen: denizyazgac - 30/12/2008 - 15:56
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
SonGOku
(30/12/2008 - 17:04)
paraya bakar bu işler paran varsa ar ge yaparsın
pre
(31/12/2008 - 02:12)
Diesel-Elektrik lokomotifi nasıl geleceğin lokomotifi olur! Merak edip baktım 1913'ten beri üretilen birşey. Bana çok saçma geldi. Ha kullanımı olur tabi. Elektrik çekemiyorsan bir yerlere kullanırsın. Türkiyede hala kullanılıyor. Ama kesinlikle geleceğin lokomotifi olamaz. 3.dünya ülkelerine falan satarsın.

Türkiye de bol miktarda satın alır. Sağa sola koyar. Şu yaptıkları hızlı trenin teknolojik ömrü doldu. Adamlar hala neyle uğraşıyor. Raylara temas etmeyen trenler üzerine çalışıyor millet. Çünkü özellikle yüksek hızlarda çalışan bu meretlerin yürüyen aksamı inanılmaz şekilde aşınıyor ve çok büyük bakım masrafları çıkarıyormuş. Uzun vadede çok daha pahalı birşey şu anda yapılan Ankara-İstanbul hattı. Sokaktan geçen adamları kalkıp alakasız yerlerin başına koyarsan olacağı bu!
denizyazgac
(31/12/2008 - 15:48)
Songoku'ya aynen katılıyorum. Para gerekli ancak öncelikli değil.
Öncelik vizyon ve istek.

Pre'ye de bu konuyu araştırdığından dolayı teşekkür.Dediğiniz gibi geleceğin treni manyetik kaldırma teknolojisinde saklı. Rekor galiba Japonya'da yaklaşık 500 km/saat olması lazımdı.
Literatürde "MAGLEV trains" şeklinde geçer.





Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.