usis - mkm

AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
şantiye mi satış mühendisliği mi
İthalat ihracat yapan bir firmada satış mühendisliği mi yoksa ortalama bir mekanik tesisat firmasında şantiye mühendisi olmak mı kariyer için iyi başlangıç olur? İhracat yapılan ülkeler arap ülkeleri ve Rusya. Satış mühendisliği olayında yurt dışı müşteri ziyareti de var doğal olarak.


gönderen: mecheng6129 - 09/05/2017 - 05:24
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
gnta16
(09/05/2017 - 13:12)
satış daha iyi çok net. işini seçerken maaştan çok kiminle muhatap olacağını düşünmelisin. şantiyede muhatap olacağın kişilerin çoğu işe isteyerek gelmeyen karın tokluğu için çalışmak durumunda olan kişiler. Satışta muhatap olacağın kişiler ise firma yöneticileri, satınalma personelleri vs.. üstelik primide var. çok şey öğreneceğim mühendislik yapacağım diye de kasma zaten türkiyede mühendis olabileceğin 2-3 firma var. mühendis olmak istiyorsanız ya kendi girişiminizi yapın ya o 2-3 firmadan birine girin ya da yurtdışı.
ozcetin10
(09/05/2017 - 13:23)
Şantiye şartları çok önemli, şantiye şartlarında yapamazsanız çok sıkıntı çekersiniz. Özellikle yurtdışındaki bazı ülkelerin yaşam standartları çok düşük. Örneğin Türkmenistan´da whatsapp yasak, gece 11 de şantiyede olmanız gerekiyor vs:)
İyi para kazanırsınız ama çoğu zaman değer mi diye sorgularsınız. Ama şantiye bitirmek çok şey öğretir ve kariyerinize ciddi değer katar. Şantiyede devam etmek isterseniz önünüze güzel kapılar açılır. Satış mühendisliğine gelirsek, çoğu şey sizin elinizde olacak. Sıradan bir satışçı da olabilirsiniz, ne yapıyoruz burda bakkallık depoculuk diyebilirsiniz. Ama en önemli projelerde rol alabilirsiniz, projelerin şartnamelerine, proje değerlerine müdahil olabilir eleştiri getirebilirsiniz. Eğer işinizi güzel yaparsanız bir nevi teknik danışman gibi de çalışabilirsiniz. Satış işlerindeki angaryaları ekarte edebilirsiniz. Ama yine çalışacağınız şirketin şartları ve size bakışı önemli. 400.000 Euro´luk anlaşma yapıp, şirkete geldiğinizde o gün yaptığınız zorunlu otopark ödemesi olan 40 TL´yi alamayabilirsiniz:) Şirket mali disipilnden uzaksa ödemeleriniz gecikebilir, müşterileriniz batabilir vs. Tabi bu durumlar şantiye için de geçerli. Benim görüşüm herşey size bağlı ve size sunulan şartlara. Mühendislik yapmak çoğu zaman idare etmektir, bir patronu bir müşteriyi bir ustayı. Motivasyonunuzu kıran şeyler olabilir ama şartları siz belirlemekten çekinmeyin.
mecheng6129
(09/05/2017 - 17:48)
@gnta16 @ozcetin10 ben zaten girişimci olmayı düşünüyorum. İklimlendirmede dal yaptım. Ve girişimci olmanın 3 önemli ayağı olduğunu düşünüyorum. Bunlar 1-) şantiyeyi çok iyi bilmek. 2-) malzemeyi, piyasayı, tekliflendirmeyi ve ekonomiyi bilmek, çevre yapmak. (2numara satış işinde çalışmakla mümkün olabilir diye düşünüyorum. ) 3-) projelendirme yapmak. Siz ne düşünürsünüz bu konuda ? Teşekkürler yorumlarınız için.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.